• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Kuvvetli buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Sakarya, Düzce, Afyonkarahisar, Eskişehir, Samsun ve Ordu ile Kocaeli'nin doğu kesimlerinin hafif kar yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Sakarya çevreleri ile Kocaeli'nin doğu kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu ve Amasya çevreleri hafif kar yağışlı.

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 1/7

Ankara: Parçalı bulutlu -12/-2

İzmir: Parçalı bulutlu -1/9

Adana: Az bulutlu -1/10

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -8/0

Batman: Parçalı ve az bulutlu -8/0

Van: Kar yağışlı -15/-7 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir