• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Cizre, Kandil`in çağrılarına cevap veremiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonda, PKK mensuplarının yanı sıra örgütün sözde ilçe yöneticileri de büyük darbe aldı.

Cizre'de PKK'lilere yönelik düzenlenen operasyon sürüyor. Çalışmalarda 446 PKK'li öldürüldü, 132 kişi sağ olarak ele geçirildi, 432 barikat kaldırıldı, 126 hendek kapatıldı.

Büyük kısmı PKK'lilerden temizlenen ilçenin sadece Sur ve Cudi mahallelerinde güvenlik güçleriyle PKK örgütü mensupları arasında çatışmalar sürüyor.

Operasyonda sıkışan örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde Cizre sorumluları, Kandil'den gelen telsiz çağrılarına yanıt vermiyor. Bunların etkisiz hale getirildiği ya da ilçeden kaçtığı değerlendiriliyor.

"Sipan" kod adlı PKK'li ise yaralandı. PKK'nın uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde Cizre sorumlusu Rüzgar Y. ise güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi. PKK örgütü uzantısı "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan S.H.K. da ilçeden çıkmaya çalışırken yakalandı.

Örgütün sözde mahkemesi ortaya çıkarıldı

Güvenlik güçlerinin Nur Mahallesi'ndeki operasyonunda, PKK mensuplarının sözde mahkeme olarak kullandığı bina ortaya çıkarıldı.

Bina içerisinde Abdullah Öcalan'ın posterleri, örgütün sözde bayrak ve flamaları bulundu. Mahkeme gibi düzenlenmiş evde, bir bölümü yanmış çok sayıda tutanak ele geçirildi. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir