• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Barzani bağımsızlığı bölge partilerine danışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, siyasi partilere bağımsızlık için kararlarını soruyor. Bölgede bulunan 22 siyasi partinin yöneticileri, başkent Erbil`in Selahaddin ilçesindeki Başkanlık Ofisi`nde, Barzani tarafından kabul edildi.

Rudaw'da yer alan habere göre toplantıya bölge meclisinde grubu bulunan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve İslami Birlik Partisi (Yekgırtu)de katıldı.

IKBY Başkan Yardımcısı ve KYB Genel Sekreteri 1. Yardımcısı Kosret Resul, Başbakan ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, KYB Politbüro Sekreteri Mele Bahtiyar, Yekgırtu Genel Sekreteri Muhammed Ferec, KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani ve politbüro üyesi Mahmud Muhammed toplantıya katılan diğer isimlerdi.

Toplantıda Barzani`nin, bölgenin bağımsızlığı için yapılması öngörülen referandum konusunda partilerin görüşlerini alacağı ifade ediliyor.

Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, toplantıda ekonomik kriz ile siyasi krizin de gündeme geleceğini söyledi.

Değişim Hareketi (Goran) 24 Ocak`ta, davet mektubu kendilerine ulaşmadan, İslami Topluluk Partisi (Komel) ise dün toplantıya katılamayacaklarını duyurmuştu.

Barzani, 31 Aralık`ta yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni yılda sıkıntıların giderilmesi için gereken bütün adımları atacağını açıklamıştı. Barzani yeni yılda partilerin bir araya gelmesini talep ederken, şu önerilerde bulunmuştu:

“Başkanlık krizine bir son verin, ya seçim, ya da bir kişi üzerinde anlaşma sağlasınlar. 2017 yılına kadar başkanlığı o zat üstlensin ben de bu süreçte elimden gelen bütün yardımları sunayım. Veya içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci atlatıncaya kadar bu şekilde devam etmesi için bir ittifak sağlansın. Artık başkanlık meselesini kullanıp halkı yormaya son verilmesini istiyorum.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir