• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Gaziantepli taksicilerden trafik sigortasındaki artışa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ticari araçların poliçe ücretlerinin 2 bin TL’nin üzerinde olduğunu belirten taksici esnafı, uygulamanın bu şekilde devam etmesi halinde esnafın sigorta yaptıramayacak duruma gelebileceğini ve zorunlu trafik sigortası primindeki artışın en büyük mağduru olduklarını söyledi.

Trafik sigortası primindeki ciddi artışı karşılayamadıklarını belirten taksici esnaflarından Cuma Gezer, ‘Kazandığımız parayı ancak sigorta, vergi ve benzine veriyoruz.’ diyerek zorunlu trafik sigortasındaki artışa tepki gösterdi.

Yetkililerden sigorta primlerinde indirim yapılmasını beklediklerini belirten Gezer, zorunlu trafik sigorta primlerinin bu kadar yükselmesinin etik olmadığını belirterek, “Çünkü bir yıl içerisinde yüzde 200 oranında bir artış oldu. Sigorta ücretleri en az iki kat arttı. Geçen yıl da bu kadar araç vardı. Yine bu oranda kaza yaşanıyordu. Bu yıl bu kadar artışın olmasına anlam veremedik.”dedi.

Gezer, “Ticari araçların poliçe ücretlerinin biraz daha fazla olduğu için bize daha büyük oranlarda yansıdı. Gerçekten bu konuda biz mağdur oluyoruz. Hükümetimizin bu konu ile ilgili bir düzenleme yapması gerekiyor. Ben 5 yıldır ticari taksi kullanıyorum. Fakat hiç kaza yapmamışım. 5 yıl içerisinde benim zorunlu trafik sigortası olarak ödediğim ücret bir araba parasıdır. Diğer araçların yapmış olduğu kazaların bedelini ben ödemek zorunda değilim.” ifadelerini kullandı.

Ticari araçların poliçe ücretlerinin 2 bin TL’nin üzerinde olduğunu belirten Gezer, kaza oranına göre ücretin daha da yükseldiğine dikkat çekerek, “Eğer bir sürücü bir  yıl içerinde birkaç kaza yapmış ise bu oran daha da yükseliyor. Kazandığımız parayı ancak sigorta, vergi ve benzine veriyoruz.”diyerek tepki gösterdi.

Yetkililer bu duruma bir an önce çözüm bulmalıdır

Trafik sigortalarına yapılan zammın çok aşırı  yüksek olduğunu belirten 25 yıllık ticari taksi sürücüsü Şahin Yıldız ise, “Taksici arkadaşlarımız çok sıkıntı çekiyorlar. Yetkililer bu duruma bir an önce kesin bir çözüm bulmalıdır.”dedi.

Önceki senelere göre trafik sigortasında yüzde 200’ün üstünde zam olduğuna işaret eden Yıldız, “Bin TL olan bir trafik sigortası 3 bin TL oldu. Bizler şurada 3-5 liralık işe gidiyoruz. Gittiğimiz mesafeler bellidir. Bu zam çok büyük bir zamdır. Nerede ise kontak kapatmak durumuna geldik. Bu derecede büyük bir zam bizi etkilemez olur mu? Taksici adam bunu nasıl ödesin?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Daha önce 800 TL olan bir sigortanın şuan 2-3 bin TL’ye çıktığını   ifade eden Yıldız, “Bu kadar bir zam olur mu? Asgari ücrete yapılan birkaç kuruş zam buradan mı  çıkarılmak isteniyor? Bu sorun bir an önce çözülmelidir. Benim yıllardır kazam yok, poliçem yine artıyor. Bu bir haksızlıktır. Bizim günlük yaptığımız kilometre bellidir. Kazancımızı poliçeye mi verelim? Yetkililer bu duruma bir an önce çözüm bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir