• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
PKK'nin yaktığı okula 1 milyon lira harcanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, ilçede geçen ay meydana gelen olaylarda PKK yandaşları tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilen Fahrettin Paşa ilk ve ortaokulunda tadilata başlandığını ve okulun eğitime kazandırılması için 1 milyon TL’nin harcanacağını söyledi.

Okulun tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, okul idarecileri ile birlikte çalışmaları kısa sürede bitirip okulu bir an önce eğitim ve öğretime kazandırmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Fahrettinpaşa ilk ve orta okulunun yakılması üzerine okulda okuyan yaklaşık bin 400 öğrenciyi geçici olarak 75. Yıl Kocatepe Ortaokulu ile Yunus Emre okullarına alarak eğitimlerine devam etmelerini sağladıklarını ifade eden Demir, “Valiliğimiz ve Bakanlığımızla yaptığımız istişareler ve  görüşmeler sonucunda hızlı bir şekilde onarım ihale edilmiş ve bir an önce eğitim öğretime katılması için ihale süreci sonuçlandırılmış ve 40-45 gün civarında bitirilme süresi verilmiş ve dolayısıyla bu süre sonrasında burası tekrar mahallenin eğitim- öğretim hizmetini vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“1 milyon TL harcanacak”

Okulun tam donanımlı olması için yaklaşık olarak 1 milyon TL’nin harcanacağını belirten Demir, “İnşallah burada eğitime ve öğretime kaldığımız yerden devam edeceğiz. Buradaki hasarın miktarı çok ayrıntılı, öncelikle binada fiziki yapıda bir tahribat var. O tahribatın yaklaşık olarak 450-500 bin TL civarında olduğu tespit edilmişti. Tabi bunun donatım giderleri var, donanım malzemeleri de tahrip edilmişti. Yaklaşık donatım malzemelerinin yeniden yerine konmasıyla birlikte sanırım 1 milyon civarında bir maliyet getirecektir.” dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir