• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Umre yolcuları dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umreye gitmek üzere Mardin İl Müftülüğüne kayıt yaptırarak öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 179 kişilik umre grubu, Mardin Havaalanı`ndan Cidde`ye dualarla uğurlandı.

Umre grubunu uğurlama törenine Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal ve Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, umrecilerin yakınları ve arkadaşları katıldı.

Umreye gidecek vatandaşlara yönelik düzenlenen uğurlama merasimi Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, umrecilere hitap ederek umrecilerin dikkat etmesi gereken hususları hatırlattı.

Coşkun, Kutsal topraklara ulaşıp Kabeyi görünce ilk yapacakları duanın makbul dualardan olduğunu, bu duada İslam ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntılardan bir an evvel kurtulmaları için samimi dualarda bulunmalarını aynı zamanda orada karşılaşacakları her türlü meşakkate güzel bir sabır göstermeleri gerektiğini bildirerek umreciler için uğurlama duası yaptı.

Daha sonra Kızıltepe ilçe Müftüsü Mahsum Taşçı, umrecilere Kürtçe seslenerek onlardan özelde ülke genelde bütün dünya Müslümanlarının huzur ve mutluluğu için dua etmelerini istedi.

Umrecilerle yakınlarının helalleşmesiyle program sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir