• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Elektrik direkleri ve araçlar kara gömüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te iki günden bu yana şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle elektrik direkleri, sokak lambaları ve araçlar kara gömüldü.

Tüm köy yolları ulaşıma kapanırken bazı köylere de elektrik verilemiyor. Kent merkezinde bir çok esnaf iş yerini açamadı.

Özellikle coğrafi konum itibariyle Bitlis`te en çetin kış şartlarının geçtiği Rahva Bölgesinde, sokak lambaları, trafik levhaları, şehiriçi otobüs duraklarını gösteren levhalar, karın altında kaldı.

Hayatın yaşanmaz olduğu bölgede yaşayan vatandaşlar ise, kar ve fırtına nedeniyle evlerinde çıkmadıklarını dile getirdiler. Kimi vatandaşlar ise araçlarının kara gömüldüğü yerleri bulamadıklarını, gün boyu kar küreme araçlarıyla arabalarını aramaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Son yılların en çetin kış şartlarını yaşadıklarını belirten vatandaşlar, böyle devam etmesi halinde büyük mağduriyetlerin yaşanabileceğine dikkat çektiler. Kar yağışının fırtınaya dönüştüğü kentte, çatılarda metrelerce buz ve kar kütleleri oluştu. Rahva bölgesinde yağan kar kalınlığını göstermek isteyen İbrahim Yaldız adlı vatandaş, kar kütlesinin üzerine çıkarak uzunluğu 5 metreyi aşan sokak lambasının üzerine ayaklarını koydu.

Yaldız, “Gördüğünüz gibi Bitlis`in en çok kar yağışının olduğu Rahva`daki TOKİ konutlarının olduğu yerdeyiz. Son bir ay içinde kente belli aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Fakat iki günden bu yana aralıksız yağan kar nedeniyle gördüğünüz 5 metreyi aşan sokak aydınlatma lambası karın altında kaldı.” dedi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir