• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; kıyılarında karla karışık yağmur olmak üzere Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Bolu, Mardin, Eskişehir ve Ankara'nın batısının hafif kar yağışlı; Marmara, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Muş, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinin ise kar yağışlı; diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege ve Akdeniz Kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Çığ tehlikesi

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarda karla karışık yağmur olmak üzere, kuzey kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.  Sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ile Ankara'nın batı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyıları ile Bolu çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif ve yer yer orta, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinde hafif olmak üzere bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin'de hafif kar, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: İl geneli kar yağışlı -2/4

Ankara: Çok bulutlu, batısı hafif kar yağışlı -14/-3

İzmir: Çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0/7

Adana: Parçalı ve az bulutlu -1/8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu -7/0

Batman: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -8/0

Van: Kar yağışlı -11/-5 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir