• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Karda mahsur kalan vatandaşlar kendi imkânlarıyla kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Adaklı ilçesine bağlı Çatma köyünden Elazığ`ın Karakoçan ilçesi  üzerinden İstanbul`a gitmek üzere yola çıkan 27 kişinin içinde olduğu araç,  yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 8 saat yolda mahsur kaldı. İletişime geçtiği tüm yetkililerden destek alamayan vatandaşlar, köyden aldıkları küreklerle yol açarak, sekiz saat sonra Karakoçan ilçesine ulaşabildiklerini belirttiler.

Adaklı ilçesine bağlı Çatma köyünden İstanbul`da bir yakınlarının cenazesine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, Adaklı Kaymakamlığının köy yolunu Karakoçan ilçe sınırına kadar açtığını ifade ederek,     sonrasında kapalı olan yolun Karayollarının açması gerekirken, ancak tüm girişimlere rağmen her zaman olduğu  gibi yine mağdur edildiklerini söylediler.

Yolda mahsur kalan 27 kişiden biri olan Çatma köyü muhtar Vahit Toparlak, “Tüm girişimlerimize rağmen yolumuz açılmadı. Köyden yanımıza aldığımız küreklerle yolu aça aça devam ettik.” dedi.

Muhtar Toparlak, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: “Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın danışmanlarına kadar ulaştık ama yine gelip soran olmadı. Karayolları şefinin telefon numarasını verdiler, aradım cevap veren olmadı. Saatlerce 27 kişi Karakoçan yolunda mahsur bırakıldık.” İfadelerini kullandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kendi imkânlarıyla Adaklı ilçesinden Elazığ`ın Karakoçan ilçesine 8 saate ulaştıklarını belirten Toparlak, “İlçe kaymakamının gösterdiği duyarlılığı, neden Karayolları göstermiyor. Bizim bu acı günümüzde yolumuzu açmayan Karayolları ne iş yapıyor? Şefleri neden telefonlarımıza bakmıyor? Biz keyfi bir iş için değil, cenaze için yola çıkmış 27 kişi olarak, orada kaza yapsak bunun sorumluları nasıl hesap vereceklerdi.” şeklinde tepki gösterdi. (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir