• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yoğun kar ve tipide hasta kurtarma operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de etkili olan kar yağışı ve tipi, günlük hayatı durma noktasına getirirken,  İl merkezi ve ilçelere bağlı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığı kentte kırsal kesimlerdeki hastaların imdadına İl sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan UMKE ekibi yetişiyor.

Dün gece  Bingöl merkez ve Karlıova ilçesinde hasta ihbarı alan ekipler, paletli ambulansla yola çıktı. İlk olarak merkeze bağlı Şaban köyüne giden ekip, yüksek ateşi olan  hasta  genci alarak Bingöl Devlet Hastanesine kaldırdı.

Daha sonra dün gece Saat 22.00 sıralarında Karlıova ilçesi Kaşıkçı köyüne doğru yol alan  ekipler, yoğun kar yağışı ve fırtınayla karşılaşınca zor anlar yaşadı.

Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi ve dondurucu hava, ekiplerin ilerlemesini zorlaştırdı. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü bölgede yürüyerek paletli ambulansa yol gösteren ekipler, yolda mahsur kalan araçlara yardımda bulundu.

Zorlu bir çalışmanın ardından Kaşıkçı köyüne ulaşan UMKE ekibi, gebe olan 27 yaşındaki Emine Yıldız`ı alarak dönüş yoluna geçti. 8 saatlik başarılı bir operasyonun ardından sabah saatlerinde Bingöl merkeze ulaşan ekip, hastayı Bingöl Devlet Hastanesine ulaştırdı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir