• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mahsur kalan köylüler 6 saat sonra kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de dün sabahtan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve   tipi günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Bingöl merkeze bağlı Dik köyünden sabah saat 05.00 civarında il merkezine hareket eden yolcu minibüsü ve bir pikap, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Mahsur kalan vatandaşlar için harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, bölgeye Greyder ve ekipman gönderdi. Köylülerin bulunduğu bölgeye varan ekipler, kardan kapanan yolu açarak vatandaşların şehir merkezine ulaşmasını sağladı.

Köylülerin yaklaşık 6 saat yolda mahsur kaldıklarını belirten İl Özel İdaresi Yol Formeni Alican Mollaoğlu, “İhbar aldıktan sonra bölgeye hareket ettik. Burada mahsur kalan araçlarımızı kurtardık. Yolda mahsur kalan vatandaşlar olsun, hasta vatandaşlarımız olsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor.”dedi.

Bingöl şehir merkezine gitmek için köyden çıkan ve yolda mahsur kalan vatandaşlardan Cevdet Kaysadu, “Karayollarında çalışıyorum, Saat 05.30`ta evden çıktık ve gördüğünüz gibi yaklaşık 6 saat yolda mahsur kaldık. İl Özel İdare`yi aradık ve onlar da gelip bizleri kurtardı. İl Özel İdaremize teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Yolda mahsur kalan minibüs şoförü Yılmaz Kaysadu ise, “Sabah erken saatte köyden çıktık ve il merkezine giderken yolda mahsur kaldık.  Minibüste 5 yolcuyla beraber 5-6 saattir yolda mahsuruz. Kendi imkânlarımızla çıkmaya çalıştık ama başaramadık. Bunun üzerine İl Özel İdaremize durumu bildirdik, onlar da gelip bizi kurtardılar Allah razı olsun. Onlara teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir