• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da son 10 günde 6 okula saldırı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan çatışma sürecinde okulların hedef alınmasına tepki gösteren Van İl Mili Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, merkeze bağlı üç ilçede son 10 günde 6 okula daha el yapımı patlayıcı ve molotoflarla saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Kırekin, “Maalesef son 10 günde ilimizde 5-6 okulumuz saldırıya uğradı. Gerek el yapımı patlayıcılar gerekse molotoflarla okullarımıza yönelik bir saldırı furyası yaşanmaktadır” dedi.

Okullara yapılan saldırıların failleri neden yakalanmıyor?

2013 yılında Vangölü İlköğretim Okulu`na yapılan saldırıda olayın faili olan 8 PKK`li hakkında 10 ila 17 yıl hapis cezası verilmesini değerlendiren Kırekin, “Yargı kararını ben de takip ettim. Şimdi bunlar tespit edilen kişiler. Maalesef son 10 günde ilimizde 5-6 okulumuz saldırıya uğradı. Gerek el yapımı patlayıcılarla, gerekse molotoflarla ve hain yöntemlerle okullarımıza yönelik bir saldırı furyası yaşanmaktadır. Ancak bu saldırıların failleri yakalanmamışlardır. Tabi bunlar sancılardır. İnşallah bu sancılar en kısa sürede biter.” şeklinde konuştu.

“Okul saldırıları halkın istemediği bir olaydır”

Okullara yapılan saldırıların halkın da tepkisine neden olduğunu ifade eden Müdür Kırekin, “Özellikle saldırıya uğrayan birkaç okulumuza uğradım. Burada öğrenci velileriyle bir diyalog kurma fırsatı bulduk. Onlar da özellikle bu saldırıyı yoğun bir şekilde kınadılar. Birçoğu da bu saldırıları gerçekleştirenlerin Van`dan olmadıklarını ve dışarıdan gelen kişiler olduklarını ifade ettiler. Öğrenci velilerimizin bu saldırıları gerçekleştirenleri lanetlediklerini gördük. Bu da bizleri sevindiriyor. Eğitim yuvalarına yönelik saldırılar halkın istemediği bir olaydır. Ama birileri tarafından maalesef birileri kullanılarak bu provokatif eylemler gerçekleştiriliyor.” ifadelerini kullandı.

PKK okul saldırılarıyla ne amaçlıyor?

Söz konusu saldırılarla PKK`nin halkın çocuklarını cahil bırakmayı hedeflediğini de sözlerine ekleyen Kırekin, “Bununla da çocuklarımızın cahil bırakılması ve eğitim öğretim yuvalarından mahrum edilmesi hedefleniyor. Bizler de milli eğitim camiası olarak söz konusu saldırıları yapan kişileri kınıyoruz. Yargının da bunlara yönelik işlemleri itina ile yapmalarını istiyoruz. İnşallah bu süreç de aklıselim bir yöntemle sona erdirilir.” diye konuştu. (Murat Dalgın- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir