• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Hamas - El Fetih görüşmeleri yeniden başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de Hamas ile Fetih arasında 2014'te imzalanan ve uygulanmasında sıkıntı yaşanan uzlaşı anlaşması çerçevesinde Katar'da bir görüşme yapılacağı bildirildi.

Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan,"Hamas ile Fetih yöneticileri arasında Nisan 2014'te varılan uzlaşının hayata geçirilmesi konusunda yakın zamanda Katar'ın başkenti Doha'da bir görüşme olacak" dedi.

Görüşmenin tarihine ilişkin bilgi vermeyen Rıdvan, "Görüşmenin yakın zamanda gerçekleşeceğini ve bunun için düzenlemelerin yapıldığını" söyledi.

Hamaslı yetkili, Fetih ile birlikte iç ayrılığı bitirme yönünde yoğun çabaların harcandığını ve gelecek görüşmede imzalanan anlaşmaların önündeki engelleri kaldırmaya çalışacaklarını kaydederek "Yeni anlaşmalar yapmaktan yana değiliz. Uzlaşı anlaşmasının yürürlüğe konulması ve bu konuda mekanizmaların oluşturulması için gideceğiz" şeklinde konuştu.

Uzun yıllar süren anlaşmazlığın ardından Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te milli mutabakata varılmış ve bu çerçevede 2 Haziran 2014'te Rami el-Hamdallah başkanlığında "Uzlaşı Hükümeti" kurulmuştu. Ancak hükümet, Hamas ve Fetih arasındaki siyasi anlaşmazlıklardan dolayı Gazze'de faaliyet gösteremedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir