• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Van`da gerçeği aratmayan çığ tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

112 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) işbirliğiyle gerçekleştirilen çığ tatbikatı gerçeği aratmadı.

Van`ın Gevaş ilçesinde kayak tesislerinde yapılan tatbikatta senaryo gereği, dağlık bölgede kaymaya çıkan 6 kişiden oluşan arkadaşlardan iki kişi çığ altında mahsur kaldı. Arkadaşının çığ altında kaldığını 112 acil sağlık hizmetlerini arayarak bilgi verildi. Durumun UMKE ekiplerine haber verilmesiyle tatbikat başladı. İhbar üzerine yola çıkan ekipler, olay bölgesine kısa sürede ulaştı. Alan belirleme ve güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra UMKE ekipleri, çığ bölgesine giderek ekibinin müdahalesi ve yaralının ambulansa sevki ile tatbikat başarıyla tamamlandı.

Ulusal medikal kurtarma ekibi sorumlusu Tuğba Kurşun, düzenli olarak her yıl yapılan tatbikatlardan birisinin de çığ tatbikatı olduğunu, fazla çığ olayı yaşanmamasına rağmen olabilecek olaylara karşı personelin hazır olması amacıyla bu tür tatbikatlar düzenlediklerini söyledi.

UMKE ekipleri olarak uyumlu çalışmalar yaparak ekiplerini test ettiklerini ifade eden Kurşun, "Bilgimiz dâhilinde meydana gelen afet ve acil durum olaylarında 7/24 UMKE ekiplerini hazır bulundurmaktayız. Buradaki olaya hızlı müdahale edebilme kabiliyetimiz ve yine ekiplerin birbirleri ile uyumlu çalışabilmesi için böyle bir tatbikat planladık. Tatbikat başarıyla sonuçlandı. " diye konuştu.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir