• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
`Okkan döneminde Mü`minelerin iffetlerine dokunuldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı  Temel, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi`ndeki Sehitlik Semti`nde bulunan Sezai Karakoç Caddesi`nde 16 yıl önce öldüren Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın, Emniyet müdürlüğü yaptığı dönemle ilgili çarpıcı paylaşımlarda bulundu.

"İlk cami baskınları Gaffar Okan yaptı"

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Diyarbakır'daki camilerde Kur'an'ı Kerim dersi alan çocuklara ilk yoğun baskıların Gaffar Okkan tarafından gerçekleştirildiğini yazan Temel, "Gaffar Okkan'ın ölümünün ardında hatırda kalanlar; Diyarbakır camilerinde Kuran'ı Kerim Dersi alan çocuklara ilk yoğun baskınları Gaffar Okkan yaptı. Okkan, sırf inançlarından dolayı çok sayıda kişiyi inancından dolayı vahşi işkencelerden geçirdi" dedi.

"Mümine bacılar vahşi işkencelerden geçirildi"

Cami baskınlarında polisin botlarla camiye girdiğini, bunu yapmak istemeyen polislerin soruşturmaya maruz bırakıldığını belirten Temel, "Gaffar Okkan döneminde bir ilk olarak Mümine bacılar gözaltına alındı ve vahşi işkencelerden geçirildi.  Gözaltında birçok mümin ve müminelerin iffetlerine dokunuldu. Birçok masum sırf inancını yaşamak istediği için yargısız infaz edildi" şeklinde çarpıcı paylaşımda bulundu.

"O dönem PKK'ya alan açıldı"

Gaffar Okkan döneminde gözaltına alınan bazı Müslüman şahsiyetlerin işkence ile şehid edildiğini yazan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı  Temel, "Gaffar Okkan döneminde hukuki sınırlara aldırış edilmeksizin gözaltına alınan mümin şahsiyetlere aylarca işkence edildi. O dönem inancını yaşayanlara hayat hakkı tanınmazken PKK'ya alan açıldı. PKK'ya alan açtığı için, cenazesine de PKK sahip çıktı. Apo'yu gömer gibi onu başlarına taç yaptı" ifadelerini kullandı.

"Okkan'ın döneminde en çok paralel örgütleme yapıldı"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çukur kazıp ilçeyi yaşanmaz hale getirenlerin Gaffar Okkan'ın esere olan şahıslar olduğunun altını çizen Temel, şunları kaydetti: "Gaffar Okkan'ın camiden uzaklaştırdığı nesil, bugün şehirlerimizi çukurlarla harabeye dönüştürüp kaosa sürükleyen nesildir. O'nun döneminde emniyette en çok paralel örgütleme yapıldı. İnancını yaşamak isteyenleri sindirip ateistleri semirtiğinin karşılığı olarak bugün resmi törenlerle anılıyor. Gaffar Okkan'ın yaşattığı bunca mezalimi Mazlumlar adına Rabbimize şikayet ediyor ve adli ilahiye havale ediyoruz."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir