• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslami STK`lardan Sur halkına 3 kamyon yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan ‘Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım' kampanyasına destek devam ediyor.

54 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde mağdur durumda olan halka yardım etmek için Şanlıurfa`nın Siverek ilçesi ve Adana`dan gönderilen 3 kamyon yardım, Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşlarına teslim edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Üyesi İbrahim Yaz, yapılan yardımlarla yaşanan çatışmalarda mağdur olan halkın sesine ses verildiğini dile getirdi.

“Asıl olan Müslümanların kardeşlerimizin bir birleriyle dayanışmasıdır”

Yardım kampanyalarına Türkiye`nin birçok yerinden destek geldiğini ifade eden Yaz, “Akın akın, kardeşlerimiz buradaki mazlum halka yardımda bulunmak üzere yardım kolileriyle gelmektedir. Elbette bu yardım kolileri bizim açımızdan çok önemli bir husustur. Asıl olan Müslümanların kardeşlerimizin bir birleriyle dayanışmasıdır. Birbirlerinin derdine derman olmasıdır. Bu anlamda bugün İslami sivil toplum kuruluşları ve Siverek Sur Platformu bu çağrıya olumlu bir yanıt vermiş. Kardeşlerinin yardıma koşmuştur. Rabbim kendilerinden razı olsun.” dedi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Tosun ise Sur`da yaşanan sıkıntıları bildiklerini belirtti.

“Buradaki sıkıntıları biliyoruz, farkındayız”

Başlatılan kampanyaya kendilerinin de destek vermek istediğini söyleyen Tosun, “Buradaki sıkıntıları biliyoruz, farkındayız. Bizde istedik ki bu kardeşliğe bir damlada olsa yardımda bulunalım.” ifadelerini kullandı.

“Siverek halkı, Diyarbakır halkıyla komşudur”

Siverek Sur Dayanışma Platformu Koordinatörü Cemil Yeşildağ da şöyle konuştu:

“Siverek halkı, Diyarbakır halkıyla komşudur. Halkımız, bu kirli savaşın içerisinde mağdur durumda ve bundan dolayı evini iş yerini terk etmiş, belki de bir çorbaya muhtaç hale getirilmiş durumda. Bizler de Siverek halkı olarak ‘Sur halkına ensar olalım` birlikteliğiyle bir miktar yardım topladık. Temennimiz bir an önce bu savaşın bitmesidir.” (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir