Fesih Güler Hoca Böbrek Nakli Bekliyor!
Geçtiğimiz hafta aniden rahatsızlandıktan sonra her iki böbreğinin iflas ettiği anlaşılan İlke Haber Ajansı ortaklarından Fesih Güler, böbrek nakli bekliyor. Şuan diyalize bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Güler`e böbrek bağışında bulunmak isteyenler, 0545 370 02 64 nolu telefonla ile irtibata geçebilirler.
Biz de ajans olarak hocamıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyor, Allah`tan acil şifalar diliyoruz. Tüm Müslümanlardan dua bekliyoruz.
Organ Nakli Nedir?
Görev yapmayacak kadar hasta ve hatta bedene zararlı hale gelen bir organın, bir yenisi ve sağlamı ile değiştirilebilmesi işlemine" Organ Nakli" veya "Organ Transplantasyonu "denilir.
Kimler Organ Bağışı Yapabilir?
Organ bağışı, günümüzde yeni doğmuştan 60 yaşa kadar olan ölülerin tümünde yapılabilmekle birlikte, bu kişilerin yakınlarının izniyle, 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı birimlerine giderek form doldurup, organ bağış kartını imzalayabilir, böylece organ bağışında bulunabilir.
Hangi Organların Nakli Yapılabilir?
Günümüzde göz, böbrek, karaciğer, kalp, pankreas, kemik iliği, kalp- akciğer, kemik ve ince barsak en çok nakledilen organlardır. Bu nakillerde organlar hemen hemen daima ölülerden ya da 1. derecedeki akrabalardan sağlanmaktadır. Örneğin kalp hastalığından ölmüş bir kişinin sağlam kornea ve böbrekleri alınıp, görmeyen insanlara ya da böbrek hastalarına nakledilebilir.
Dini İnançlar Yönünden Organ Bağışının Sakıncası Var Mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlıyor. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir.
M. Salih Keskin - İLKHA