• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
Dışişleri, Yunan Savunma Bakanının açıklamalarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos`un, Atina`yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs meselesi ile ilgili sarf ettiği ifadelerin esefle karşılandığını bildirdi.  

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos`un, Atina`yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı ile 18 Ocak günkü görüşmesini takiben gerçekleştirdiği basın toplantısındaki ifadeleri esefle karşılanmıştır. Görüşme sonrasında sarf edilen, ülkemiz ve Kıbrıs meselesi hakkındaki temelsiz ve etik dışı ifadeleri kınıyoruz.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Türk-Yunan ilişkilerinde ve Kıbrıs`ta kapsamlı çözüme yönelik olumlu bir havanın hakim olduğu mevcut dönemde, Yunanistan Milli Savunma Bakanı`nın basın toplantısında yaptığı yakışıksız açıklamalar, kendisinin bu olumlu ortamdan rahatsız olduğu izlenimini yaratmaktadır. Yunanistan Savunma Bakanının sorumsuzluk örneği teşkil eden ve ciddiyetten uzak beyanlarını şiddetle reddediyoruz. “ ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan makamlarının devlet sorumluluğuna uygun davranmalarının beklendiğinin belirtildiği açıklamanın sonunda, `iki ülke arasında geliştirmeye çalıştığımız işbirliği ortamına zarar verecek açıklamalardan imtina etmelerini bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir