• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
Alman Cumhurbaşkanı`na Kredi Soruşturması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff Aşağı Saksonya Eyaleti başbakanlığı yaptığı sırada eyaletin önde gelen girişimcilerinden, aynı zamanda yakın dostu olan Geerkens çiftinden aldığı kredi yüzünden zor günler geçiriyor.
Cumhurbaşkanı Wulff şimdiye dek krediyi Egon Geerkens`ten değil, eşi Edith Geerkens`ten aldıklarını belirtmişti. Ancak skandalla ilgili yeni bir ayrıntı daha su yüzüne çıktı. Cumhurbaşkanı Wulff`un avukatı, 500 bin euroluk kredi ile ilgili görüşmeye Egon Geerkens`in de bizzat katıldığını teslim etti. Avukat Gernot Lehr, "Die Welt" gazetesine yaptığı yazılı açıklamada, bu bilgiyi doğrularken, krediyi Geerkens`in eşi Edith Geerkens`in verdiğini hatırlattı.
 
Wulff yalanlamıştı
Oysa bu skandalla ilgili olarak Aşağı Saksonya Eyalet Parlamentosu 2010 yılında dönemin Başbakanı Christian Wulff`e Egon Geerkens ile iş ilişkisi olup olmadığını sormuş, Wulff ise bu soruya "Hayır" yanıtını vermişti.
 
Bir diğer skandal
Wulff şu günlerde sadece kredi skandalı değil, aynı zamanda bir başka skandal yüzünden de zor durumda. Wulff`un söyleşi niteliğindeki "Besser die Wahrheit" kitabının reklam kampanyasını yakın arkadaşı, iş adamı Carsten Maschmeyer`in yapması ve bu kampanyanın masraflarını üstlenmesi gelişmelere tuz biber ekti.
 
Frankfurter Allgemeine Zeitung, Maschmeyer`in talebi üzerine Wulff için yapılan reklamların faturaları üzerinde değişiklik yapıldığını, sorun çıkmaması için başlangıçtaki, "reklam" ibaresinin sonrasında "danışmanlık hizmeti" şeklinde değiştirildiğini belirtti. Kitabın çıktığı Hoffman und Campe Yayınevi de bu durumu doğruladı.
 
Wulff hakkında suç duyurusu
Öte yandan kredi skandalının ardından Cumhurbaşkanı Wulff hakkında Hannover Savcılığı`na dört ayrı suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Hannover Savcılığı suç duyurularının içeriği hakkında bilgi vermezken, şu sıralar başvuruların incelendiğini belirtmekle yetindi.
dw

Bu haberler de ilginizi çekebilir