• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Kocaeli`den Sur halkına yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Merkez Sur İlçesinde yaşanan çatışmalar 50`ci gününü geride bırakırken çatışmalardan dolayı mağdur olan ve göç etmek zorunda bırakılan Sur halkına bir yardım da Kocaeli`den geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında, çatışmalardan dolayı mağdur olan ve göç eden aileler için, içerisinde gıda battaniye ve ısıtıcı olmak üzere temel ihtiyaçların olduğu toplam üç TIR yardım gönderdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 25 kişilik bir ekipten oluşan heyetle AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının aracılığı ile tespit edilen ailelere üç TIR yardım gönderdi.

Yardımlar hakkında bilgi veren Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Güneş, Kocaeli`nin sevgisini, yardımlarını ve muhabbetini iletmek adına Diyarbakır`da olduklarını söyledi

Bir yandan Diyarbakır`da  gelişen olayları takip ettiklerini bir yandan da burası için ne yapabiliriz diye değerlendirme yaptıklarını belirten Güneş,  “Bizler de bu anlamda Kocaeli`den Sur`a bir yardım kampanyası başlattık. Bu vesileyle Kocaeli halkıyla el ele vererek üç TIR`dan oluşmak üzere başta gıda,  battaniye,  ısıtıcı ve çocuk bezi olmak üzere bu minvaldeki malzemeleri bugün ve yarın tamamlayarak bölgeye teslim edeceğiz inşallah.” Dedi.

“Esas olan yardım değil,  gönüllerin birliği”

Güneş,  “Esas olan yaptıklarımız ve yapacağımız yardımlar değil, asıl amacımız Kocaeli halkının sevgisini, muhabbetini başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölge halkına göstermektir,” diyerek Diyarbakır`dan aldıkları sevgi ve muhabbeti de Kocaeli`ye taşımak istediklerine dikkat çekti.

Yaptıkları ziyaret ile Kocaeli halkının,  bölge halkının yanında olduklarını ve yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini belirten Güneş,   “Yardımlar işin teferruatıdır. Önemli olan gönüller açısından hiçbir farkın olmadığını,  burada yaşadığımız en ufak bir acının da Kocaeli`de de hissettiğimizin bir ifadesidir. Rabbim bizlere birlik ve beraberlik nasip etsin ve bizi birbirimizden ayırmasın inşallah.” ifadelerini kullandı.   (Yunus Sırat/M.Sıddık Bilge-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir