• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sur'un çocukları karne sevincini buruk yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne heyecanı yaşadığı bugünde, buruk sevinç yaşayanlar da var. Yaşanan çatışmalar nedeniyle Diyarbakır’ın Sur ilçesinden göç eden çocuklar bu sevinci buruk yaşadı.

İlçedeki çatışmalardan dolayı yakınlarının yanına yerleşen öğrencilerin yaşadığı mağduriyet gözlerinden okunuyor. Küçük bedenleriyle kendi şehirlerinde mülteci konumuna düşen çocuklar, elde ettikleri başarılarına rağmen gülümseyemiyor.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Mehmetçik Ortaokulunda misafir edilen öğrencilerden Ayşenur Bayaba (9), annesinin çatışmalar arasında kaldığını, bu nedenle karne sevincini yaşayamadığı gözyaşları içinde anlattı.

İlçede yaşanan çatışmalardan dolayı halasının yanına yerleşen Bayaba, “Annemi kurtarın! Oradan çokça çatışma sesleri geliyor. Bize yardım etsinler. Annem orada ve çatışmaların arasında, annemin bulunduğu ev yıkılıyor. Annem korkuyor.” dedi.

Sur’da ikamet eden bir diğer öğrenci Ayşenur Tanrıverdi ise çok heyecanlı olduğunu, başarısının daha iyi olması için de çalışmaya devam edeceğini söyledi. İlçede silah sesleri altında ders çalışmanın zor olduğunu ifade eden Tanrıverdi, çatışma yaşandığında çok korktuğunu da sözlerine ekledi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir