• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da 313 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle Van`da 313 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Van`ın Tuşba ilçesinde bulunan Koç İlk ve Orta öğretim okulunda düzenlenen Karne törenine Vali İbrahim Taşyapan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin Tuşba ilçe Milli eğitim Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Vali İbrahim Taşyapan, öğrencilere yarıyılda ödev verilmediğini hatırlatarak bunun 15 gün buyunca öğrencilerin oturmaları anlamına gelmediğini söyledi.

“15 tatilde bol bol kitap okuyun”

Taşyapan konuşmasında; “Bir dönemin sonuna geldik. Bu yıl ilkokula başlayanlar karne alma heyecanı yaşayacaklar, 8`inci sınıf öğrencilerimiz ise ortaokulda son karnelerini alıyorlar. Ben tüm öğrencilerin heyecanın tebrik ediyorum. Eğitim öğretim biliyorsunuz ki bir süreçtir. Bunu bir defa okumadığınızda bir daha okuma imkânı yoktur. Bu yüzden bu dönem geçmiş oldu. Bir sonraki dönemi bir daha tekrar edeyim derseniz de tekrar imkânı olmayacak. Onun için her dönemi ve dersi çok iyi bir şekilde değerlendirmeniz gerekir. Bildiğiniz gibi bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımız ara tatilde öğrencilerimize ödev vermeme kararı aldı. Ödev vermemek demek, sizin 15 tatili tamamen boş geçireceğiz anlamına gelmiyor. Sizin bu tatili iyi bir şekilde değerlendirmenizi bekliyorum. Daha önceden belirlemiş olduğunuz her türlü kitabı okuyun. Kitaplarda öğrenecek çok şeyler var.” dedi.

“313 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadı”

Van`da 313 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını aktaran İl Milli Eğitim Müdür Kıyasettin Kırekin, ise “Öğrencilerimize hiçbir desteklerini esirgemeyen ailelerimize de çok teşekkür ediyorum. Yarıyıl tatilinde özellikle öğrencilerimizin dinlenmelerini, eğlenmelerini ve güzel vakit geçirmelerini tavsiye ediyorum. Not kırığı olan öğrencilerimize de velilerimiz müsamahakâr davranmalarını arzu ediyoruz. Öğrencilerimiz kendilerini geliştirecekler yeter ki onları destekleyelim onların yanında olduğumuzu onlara hissettirelim.” şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir