• DOLAR 32.582
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2431.302
  • ...
Şırnak'ta 81 bin öğrenci karne heyecanı yaşayamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan çatışmalar, sokağa çıkma yasakları ve öğretmenlerin olmaması nedeniyle eğitimi aksayan Şırnak il genelindeki 151 bin 678 öğrenciden 81 bin 612 öğrenci, karnelerini alamadı.

Şırnak merkez TOKİ İlkokulunda karne dağıtım töreni yapıldı. Törende öğrencilerin yanında ailelerinde heyecana iştirak ettiği görüldü. Karne dağıtım törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrencilerin karne dağıtım heyecanına iştirak etti.

Karne dağıtımında başarılı öğrencileri kutlayan Yılmaz, onları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Yılmaz, burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında öğrencilerin tatilde eksik gördüğü derslerine çalışmalarını istedi.

Karne dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Yılmaz, Şırnak kent merkezinde 27 bin 490 öğrenci karne heyecanı yaşadığını, şiddet olayları nedeniyle çukur ve barikatların bulunduğu Sema Çıngıllıoğlu ve Mehmetçik İlkokulunda ki öğrencilerin karnelerini Cumhuriyet ilkokulunda verildiğini kaydetti.

Bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen TEOG sınavlarında başarılı öğrenciler çıktığını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi: " Cizre, Silopi ve İdil'de terör olayları nedeniyle öğrencilerimiz eğitimlerinden geri kaldılar. Biz de bu sömestir tatilinde boş durmayacağız. 8.ve 12.sınıf öğrencilerimize yoğunlaştırılmış bir telafi eğitim programı uygulayarak yarından itibaren hız vereceğiz. Burada hem öğrencilerimize tem bilgilerin yanında moral motivasyon eğitimleri de vereceğiz. İdil'de ki öğrencilerimizi Midyat'ta, Cizre ve Silopi'de ki öğrencilerimizi Batman'da misafir edeceğiz. Konaklama iaşeleri Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle biz karşılayacağız. İkinci dönemden sonra da telafi eğitimlerimiz devam edecek diğer öğrencilerimizin de eğitimlerini müfredata yayarak onların eksiklerini de tamamlayacağız "

TOKİ ilkokulu öğrencilerinden Efe Çam, aldığı iftihar belgesi nedeniyle  çok heyecanlandığını 15  günlük tatil boyunca bol bol arkadaşlarıyla oyun oynayacağını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir