• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Batman`da 167 bin öğrenci karne aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı, yarıyıl karne dağıtım töreni Batman merkez Beşevler Mahallesi`nde bulunan Petrol Ofisi İlkokulunda yapıldı.

Karne dağıtım törenime Batman Valisi Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul öğretmeleri katıldı. Karne dağıtımıyla beraber birinci sınıf öğrencilerine Batman`ı simgeleyen bir takım öğelerin bulunduğu yapbozlar hediye edildi.   

Karne dağıtım töreninden sonra Batman Valisi Azmi Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemini hep birlikte başarı ve mutlulukla bitirmiş bulunuyoruz. Bugün birinci sınıftaki öğrencilerimize karnelerini verdik. Hepsi çok başarılı ve zeki. Bütün öğrencilerimizden ara tatillerini dinlenerek istirahat ederek ve öğrendiklerini de unutmadan geçirmelerini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün bütün idareci ve öğretmenlerine öğrencilere vermiş oldukları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Batman`da 167 bin civarında öğrencinin olduğunu belirten Çelik, “Birinci sınıfta okuyan öğrenci sayımız 14 bin 300 civarında, bunlar hoş geldiniz dediğimiz öğrencilerimiz. İnşallah ara tatillerini çok güzel geçirip ikinci dönemde hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz çok daha dinç bir şekilde başlarlar.” dileklerinde bulundu.   

Öğrenci ve öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Çelik, “15 günlük yarıyıl tatiline girdik. Anne babalara tavsiyemiz şudur; Karnesi iyi olan çocuklarımızın mutluluğunu paylaşacağız. Ama bu mutlulukları paylaşırken çok abartmamalı ve karnesi zayıf, notları kırık olan çocuklarımızın aileleri de bu konuda asla baskı yapmamalıdır. Çocuklarına bu dönem böyle olan karnenin kırıklarını ikinci dönem düzeltebileceğini, kendilerinin de çocuklarına yardımcı olabileceğini, onları daha fazla çalışmaya teşvik etmeleri gerekir.” dedi.

Aslan, eskiden Şubat tatilinde çocuklara çok yüklü ödevler verildiğinden çocuklar 15 günlük tatilin, tatil mi, ders çalışma saati mi olduğunu bilmediklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklama ile çocuklara ödev verilmeyeceğini sözlerine ekledi. (M. Sait Çelik – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir