• DOLAR 32.507
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.029
  • ...
23 yıldır beklediği oğlunun hasretiyle hayata gözlerini yumdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1993 yılında gözaltına alındıktan sonra günlerce işkencelerden geçirilen ve daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından Hizbullah Cemaati üyesi olmakla suçlanıp tutuklanan Yahya Mirzaoğlu`nun babası Muhammed Mirzaoğlu, 23 yıllık evlat hasretiyle hayata gözlerini yumdu.

Dün saat 03.30 sıralarında evde abdest almaya giderken aniden fenalaşan Muhammed Mirzaoğlu (74), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Selehattin Eyyubi Devlet Hastanesi morgunda otopsisi yapılan Mirzaoğlu, vasiyeti üzerine Eğil ilçesindeki aile mezarlığına defnedildi. Mirzaoğlu ailesi, Bağlar ilçesindeki Eğilliler Yas Evi`nde gelen taziyeleri kabul edecek.

Muhammed Mirzaoğlu`nun oğlu İlyas Mirzaoğlu ise yaptığı açıklamada, babasının, kardeşi Yahya`nın hasretiyle hayata gözlerini yumduğunu söyledi.

“Babam kardeşimin hasretine dayanamadı”

Anne ve babasının yıllarca kardeşi Yahya`nın yolunu gözlediklerini ve bu dertten dolayı çeşitli hastalıklara yakalandıklarını dile getiren Mirzaoğlu, “Kardeşim Yahya, camide Kur`an-ı Kerim dersi verdiğinden dolayı gözaltına alındı. Ağır baskı ve işkenceler neticesinde müebbet hapis cezası aldı. Anne ve babam bu konuda çok zorlandılar. 23 senedir bir hasret içindeydiler.  Ona yapılan zulümler anne ve babama çok ağır geldi, çok zahmet çektiler. İkisi de bu dertten dolayı hastalandılar. Annem kanser oldu, babam da ise kalp şişmesi oluştu. Babam, oğluna hasret içinde dün gece hayata gözlerini yumdu. Kardeşimin hasretine dayanamadı.” dedi.

Yahya Mirzaoğlu`nun taziyeye katılmasına izin verilmiyor

Kardeşi Yahya`nın taziyeye katılması için Siverek T Tipi Cezaevine başvuruda bulunduklarını ancak başvurularının güvenlik sorunu gerekçesiyle kabul edilmediğini aktaran Mirzaoğlu, “Babam kardeşimi çok seviyordu. Ona yapılan zulümlere dayanamadı ve oğluna hasret içinde öteki âleme göç etti. Bu sabah itibari ile Siverek T Tipi Cezaevine başvurduk. Savcılık, cezaevi müdürü ve jandarma güvenlik nedeniyle dilekçelerimizi kabul etmemişler. Biz bu konuda gerekli yasal başvuruları yapacağız. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız.” ifadelerini kullandı.

İlyas Mirzaoğlu, annesi Zekiye Hanım`ın (70) da çok hasta olduğunu, babalarını kaybetmenin acısının da kendisine ağır geleceğini söyleyerek, yetkililerden kardeşi Yahya`nın taziye ziyareti için gerekli izni vermelerini, hiç olmasa annesinin oğlunu görmesini istedi.

Daha önce röportaj yaptığımız Muhammed Mirzaoğlu, haksız ve hukuksuz yere hapsedilen evladı Yahya Mirzaoğlu`nun ağır işkencelerden geçirildiğini söylemiş, üzerine atılı suçların asılsız olduğunu ve bu nedenle yeniden yargılanması gerektiğini talep etmişti.  (Hamza Adiyaman-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir