• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Xwendvanên Silopiyî nikaribûn qarneyên xwe bistînin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda Şanlıurfa’da artan misyonerlik faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Daha önce fırından bozma bir iş yerinin usulsüz olarak kiliseye çevrilip faaliyet göstermesi günlerce Şanlıurfa’nın gündeminde yer edinmiş buranın kapatılması için esnaf imza kampanyası başlatmıştı.

Son günlerde ise Şanlıurfa’ya gruplar halinde turist olarak gelen Güney Koreli misyonerlerin esnafa İncil dağıttığı ortaya çıktı. İl merkezindeki özel bir otelde konaklayan ve üniversite öğrencileri oldukları öğrenilen Koreliler, yoğun olarak İncil dağıtıp Hristiyanlık propagandası yapıyorlar.

İl merkezindeki değişik mahallelerde İncil dağıtan misyonerler, son olarak Hilvan’da esnafa İncil dağıtırken görüldü. Ellerinde Çinceden Türkçe ’ye çevrilmiş broşürler ve kırmızı kaplı İncil bulunan misyonerler, kameraları görünce İncil’i saklamaları ise dikkat çekti.

Misyonerlerin her yıl bu dönemlerde geldiklerini belirten Hilvan esnafı, İlke Haber Ajansı’na (İLKHA), ilçede yapılan misyonerlik faaliyetlerini anlattı.

Hilvan’da dolaşan bu kişileri çay içmeye davet ettiklerini belirten Ahmet Ersin Çiftel, İngilizce bilen bir arkadaşın yardımıyla misyonerlerle konuştuklarını söyledi. Çiftel, şunları anlattı: “Onları işyerine davet ettik. Ellerinde İngilizce ve Türkçe’ye tercüme edilmiş kâğıtlar vardı. Bize ‘alın, bunları okuyun’ dediler. Biz de alıp okuduk. Kâğıtta ‘Hz. İsa sizi cennete götürecek ve ondan başka ilah yoktur’ diye yazıyordu. Onlar, Hz. İsa’nın bizi kurtaracağı ve onun bir mürşit olduğu ve bizim de ona tapmamız gerektiğini söylediler.”

“Ülkelerindeki dekanların kendilerini görevlendirdiklerini söylediler”

Koreli misyonerlerin üniversite dekanları tarafından görevlendirdiğini kendilerine söylediklerini belirten Çiftel, “Kendilerinin üniversiteli olduklarını, ülkelerindeki dekanların kendilerini görevlendirdiklerini bize söylediler.  Dekanlarının kendilerine ‘gidin Hz. İsa’yı onlara anlatın ve ona tapmalarını söyleyin’ dediğini aktardılar. Biz de onlara Hz. Muhammed bizim peygamberimizdir deyince sustular.” diye ifade etti.

“Hz. İsa’nın dinini anlatmak için geldiklerini söylediler”

Misyonerlerle aralarında geçen diyalogu anlatmaya devam eden Çiftel, şunları ifade etti: “Kendilerine nerde kalıyorsunuz diye sorduk. Onlar da Şanlıurfa’da bir otelde kaldıklarını söylediler. İngilizce bilen arkadaşımız otelin ismini sorunca otelin adını söylemediler. Kaç kişi olduklarını sorunca, onlar da tek başlarına olmadıklarını, diğer grubun da farklı ilçelere gittiklerini, buraya Hz. İsa’nın dinini anlatmak için geldiklerini söylediler. Arkadaşımız kendilerini Şanlıurfa’ya götürmek için teklifte bulundu onlar ise bunu kabul etmediler. Bunlar İncil’i ön plana çıkartmak için çalışıyor. Konuşmayı tercüme eden arkadaşımız da öyle söyledi. İlçedeki esnafı gezmişler ve dağıttıkları İncil’i almalarını istemişler.” (Osman Gülebak- Ramazan Şefkatlı-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir