• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
Hz. Yusuf kısasından dersler ve ibretler-3
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Yusuf kısasından dersler ve ibretler-3

1) Yeryüzünün muktedirleri, hak ve hakkaniyeti gözetmek yerine, emellerine ulaşmak için daima tehdit ve zorbalık dilini kullanırlar. Hedeflerine ulaşmak için, ellerindeki güç unsurlarını devreye sokarlar. Talep ettikleri konularda hak sahibi olup olmadıklarına bakmazlar. Nefislerinin ve çıkarlarının meyli, tek geçer ölçüdür. Gerek bireysel, gerekse de kurumsal anlamda tarih boyunca fasit zihniyet temsilcileri, mazlumların hak, hukuk ve taleplerini daima yok saymışlardır. Mazlumları, kendilerinin dizayn etmiş oldukları dünyanın figüranları olarak görmüşlerdir. Kendilerine dikilmek istenen bu figüran gömleğini kabul etmeyenler, zalimlerin ve facirlerin kurguladıkları senaryonun bir parçası olmak istemeyen ve öz kimlikleri ile hayattaki rollerini temsil etmek isteyen mazlumlar, zalimlerin hışmına uğramışlardır.

"İşte" dedi, "bu gördüğünüz, beni hakkında kınadığınız (gençtir). Yemin ederim ki, ben bunun nefsinden yararlanmak istedim de o, namuslu davrandı. Yine yemin ederim ki, emrimi yerine getirmezse, muhakkak zindana atılacak ve kesinlikle zelillerden olacaktır". ( 12:32)
 
2) Hayırlı işlerin birçok muzır manisi olur. Sıratel mustekimde yolumuza çıkan birçok münkerât olabilir. Gerek sakınma, gerekse de temenni hususunda, bizleri teslim alabilecek birçok husus mevcuttur. İnsi ve cinni şeytanlar, aldatıcı vasıtalarla bizleri yoldan çıkarmak isterler. Maddi ve manevi vaatleri peş peşe gelir. Tehdit ve yaptırımlarla, Allah`ın ipine sarılmaktan bizleri alıkoymaya çalışanlar olacaktır. Mahrumiyetler ve tehditler, bizleri hiçbir şekilde yolumuzdan alıkoymamalıdır. Zalimlerin tehditlerinden çekinip Allah`ın gazabını celb edecek bir istikamete girmek akıl kârı değildir. Hiçbir cebir ve yaptırım, Allah`ın azabı ve gazabı ile mukayese bile edilemez. Bedeli ne olursa olsun, her türlü eziyet ve mahrumiyete göğüs gererek, İlahi istikamette sebat etmek gerekir. Kutlu çilemiz, sevdamız olmalıdır. Bu yoldaki meşakkatler,

MAKALENİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu haberler de ilginizi çekebilir