• DOLAR 32.491
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2480.566
  • ...
Suriyeli ve Iraklı öğrenciler de karne sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı Mardin’e yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları için açılan Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi’nde karne heyecanı yaşandı.

İlköğretim ve lise çağındaki 800 Suriyeli öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiler. Okulda düzenlenen törende ise başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Okul heyecanını ilk kez Türkiye'de yaşadığını ifade eden birinci sınıf öğrencisi Mümin, karne aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Törende Kur’an-ı Kerim okuyan Mümin, “Okulumu en iyi şekilde bitirmek ve ülkeme dönerek oradaki insanlara hizmet etmek istiyorum” dedi.

Bugün birinci sınıf öğrencilerinin ilk kez karne heyecanı yaşadığını belirten Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Hamdullah Tekin, okulda İlkokul, orta ve lise düzeyinde yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü belirtti. 29 Suriyeli, 3’ü Türkiyeli olmak üzere 32 öğretmen, 4 hizmetli ve idarecilerle beraber 38 personel ile hizmet verdiklerini aktaran Tekin, okulda ayrıca 70 Iraklı öğrencinin de eğitim gördüğünü ifade etti.

Tekin, “Öğrencilerimizi bizler servis ile sabah saat: 09.00’da evlerinden alıp okul çıkışı tekrar evlerine bırakıyoruz. Bizler öğrencilerimize iki karne dağıttık. Birincisi Artuklu Kaymakamlığımızın Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi karnesi, ikinci de onların Suriye’deyken aldıkları karneyi de hazırlayıp onlara verdik. Öğrencilerimizin çoğunluğu çok zeki ve çok çalışkandır. Onları hepsini kutluyorum ve başarıların devamını diliyorum” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir