• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

KOSGEB Siirt Müdür Ömer Erkılıç, girişimcilik sertifikasını almaya hak kazananlara KOSGEB ’ten 50 Bin TL (geri ödemesiz) Hibe ve 100 bin TL (geri ödemeli) sabit yatırım desteğinden faydalanabileceğini belirti.

Siirt Pervari Belediyesi ile KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Siirt Müdürlüğü arasında ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç’ın katılımıyla Belediye Başkanlığında imzalanan protokol çerçevesinde 60 kişiye girişimcilik eğitim verileceği bildirildi.

İmza töreninde konuşan Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimlerinden önce kendi işini kurmak isteyen gençlere vaat ettiği 50 bin lira hibe desteğinden faydalanabilmeleri için KOSGEB ile bu protokolü imzaladıklarını kaydetti.

Özcan, Eğitimin iki sınıf ve 60 kişiye yönelik olacağını, bu eğitim sonucunda devlet desteği ile yeni işletmelerin kurulabileceğini, kurulacak işletmelerin ilçedeki istihdam sorununa katkı sağlayacağını umut ettiğini belirtti.

06.02.2016 tarihinde başlayacak eğitime başvurmak isteyenlerin müracaat için belediyeye başvurabilecekleri bildirildi.

KOSGEB Siirt Müdür Ömer Erkılıç ise yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 kasım seçimlerinden önce kendi işini kurmak isteyen gençlere vaat ettiği destek 17 Aralık itibarıyla resmen başladığını, Bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların KOSGEB’ten 50 Bin TL (geri ödemesiz) Hibe ve 100 bin TL (geri ödemeli) sabit yatırım desteğinden faydalanabileceğini belirti.

Erkılıç, Pervari Belediyesiyle ilk kez girişimcilik eğitimi vereceklerini, Pervari’de iş sahibi olmak isteyen, kendi işini kurup, kendi işinin patronu olmak isteyenlerin bu eğitime katılmalarını istedi. (İLKHA)