• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Hamas ve İslami Cihad Gazze`de İntifadaya Destek Gösterisi Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi, bugün (21 Ocak Perşembe) Gazze'de Ekim ayında başlayan Kudüs İntifadası'na destek gösterisi düzenledi.

Gösteriye katılanlar Filistin bayrakları taşıyarak işgal sona erene kadar Kudüs İntifadası'nın devam etmesini isteyen sloganlar attı.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, gösteride yaptığı konuşmada, işgal rejiminin tüm çabalarına rağmen Kudüs İntifadası'nın hedeflerini gerçekleştirinceye kadar devam edeceğini söyledi.

İsrail'in cinayetlerinin ve yargısız infazlarının hesabının mutlaka sorulacağını belirten Rıdvan, Filistinli grupları Kudüs İntifadası'na katılmaya ve intifada için sahada ortak bir liderlik oluşturmaya davet etti.

Rıdvan, Araplardan ve Müslümanlardan da Kudüs İntifadası'nı desteklemelerini isteyerek, insan hakları örgütlerine Filistin halkına yönelik işlediği savaş suçları nedeniyle işgal rejimi aleyhine dava açmaları çağrısında bulundu.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş da işgalcilerle savaşın devam ettiğini ve işgal rejimini kesinlikle tanımayacaklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir