• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Suriyeli çocuğun feryadı: "Üşüyoruz, lütfen yardım edin!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan ailelerin dramı dinmek bilmiyor. Her gün yeni mağduriyet haberlerinin basına yansıdığı olaylardan biri de Bursa’da yaşanıyor. Yardımseverlere çağrıda bulunan ailenin 12 yaşındaki kızı Ula Şeyho, “Lütfen yardım edin çok üşüyoruz.” dedi.

Kocasını Suriye’de uçaklardan atılan bombaların altında kaybeden Galiye Şeyho ismindeki bayan, yetim kalan 3 küçük çocuğu ile birlikte Bursa’nın Yıldırım İlçesine bağlı Çınarönü mahallesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda kız kardeşinin de 6 çocuğuyla kendi yanına taşınmasıyla 11 kişiye çıkan sayıları ile tek odalı evde yaşam mücadelesi veren Şeyho ailesinin çektiği sıkıntılar soğuk kış günlerinde daha da katmerleşiyor.

Hava durumunun eksilere düştüğü Bursa’da yıkık dökük, tek odalı, harabe görünümündeki mutfağı olan evin lavabosu da ev içinde yer almıyor. Her taraftan soğuk havanın girdiği baraka evde yaşam mücadelesi veren çocuklar ve annelerinin tek isteği yardım severlerden kendilerine uzanacak bir yardım eli.

Yardımseverlerden kendilerine yardım etmelerini isteyen 12 yaşındaki Ula Şeyho, ailesinin zorunlu ihtiyaçları olduğunu söyledi. İçinde oldukları evin biran önce tadilat edilmesini isteyen Şeyho, “Hayırseverlerden elbise istiyoruz, bize yardım etmelerini, içinde uyuyabileceğimiz yatak yorgan istiyoruz. Battaniyemiz yok, çok üşüyoruz. Elektrik ve su faturasını ödeyecek paramız yok. Kiramızı ödemek için para lazım. Allah herkesin yaptığı yardımı kabul etsin.”şeklinde konuştu.

Ailenin gözleri yaşartan dramı hakkında konuşan Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Derneği Genel Başkanı Adnan Alınç, “ Bu aile ilk yardım yaptığımız ailelerdendir. Kendisinin 3 yetimi var, en büyük çocuğu 11 yaşında ve hiç bir çalışanı yok. Evin halini de zaten görüyorsunuz. Hakikaten yaşanılacak gibi bir yer değil. Biz bu ailemize bir kardeş aile bulduk, yani ayda 150 TL yardım yapıyorlar. Gıda yardımını ise biz her ay düzenli olarak yapıyoruz. Tabi bu yapılan yardımlar yeterli değil başka yardımlar da gelirse memnun oluruz. Daha sonra Galiye Şeyho’nun yanına gelen Meysa Şeyho’da onun ablası. Onun da kocası Suriye’de vefat etmiş. Onun da 6 yetimi var. Yani onun durumu biraz daha içler acısı. Ve bütün bu aile yani 11 kişi 2 göz odadan oluşan evde kalıyorlar. Bir odayı mutfak olarak diğer odayı da yatma yeri olarak kullanıyorlar.” Şeklinde konuştu.

Evin tuvaletinin dışarıda olduğunu söyleyen Alınç, “Evde bir banyo var onun da kapısı yok. Bu ailemize sponsor arayışımız devam ediyor. Kiraları var, çocukların ihtiyaçları oluyor elbette.” diye konuştu.

Daha önce kendilerine evlerini değiştirmeleri durumunda yardımcı olabileceklerini söylediklerini belirten Alınç, “Galiye Şeyho ablamız bu teklifi kabul etmedi, sebebi ise bu mahallede bulunan komşularına olan güveninden. Başka yere taşınmaları durumunda sıkıntı çekeceklerini söylediler. Bunun yerine içinde bulundukları evin tadilat yapılarak iyileştirilmesini talep ettiler. Bu bacılarımız ve çocukları gerçekten çok zor durumdalar kendilerine yardımcı olacak Ensar olabilecek kişilerin yardımlarını istiyorlar.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir