• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Hatice Kaya Kur`an Kursu Törenle Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 24 Kurs ve 51 sınıfla Kur`an ve din eğitimi veren Çukurova müftülüğü bu kurslara yapımı tamamlanan Hatice Kaya Kur`an Kursunu ekledi.

Yapımı tamamlanan Kursun açılışını İl müftüsü İsmail Canbolat, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Ergüvan, İl Müftü Yardımcısı Kemal Aydoğan ve Saliha Bilgiç, Sarıçam Müftüsü Murat Demir, Emekli İl Müftüsü Mehmet Barış, Din Görevlileri Daire Personelleri ve Kalabalık vatandaşlar katıldı.

Kur`an Kursu açılışında konuşan Çukurova Müftüsü Abdullah Demir: "Biz Çukurova müftülüğü olarak her zaman Kur`an`a ve İslam`a hizmet etmek derdindeyiz. Bu gayemize ulaşmak için de Kuran Kurslarımızı büyük bir araç olarak görmekteyiz. Bunun için ihtiyaç duyulan bütün mahallelerimize kurs açmaktayız. Tabi sadece kurs açmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda kurslarımızı çağın gerektirdiği şekilde donatıyor ve düzenliyoruz. Bu kursun açılmasında katkı sağlayan Kaya ailesine ve Nomanoğlu Camii İmam hatibi Orhan Durmaz`a teşekkür ederim." dedi.

Kursun açılışına katılan Müftüsü İsmail Canbolat ise, "Camiiler ve Kur`an Kursları bizim manevi evlerimiz ve kalplerimizin huzura erdiği mekânlardır. Bu kurslar vesilesi ile annelerimiz, kardeşlerimiz, çocuklarımız hem yüce kitabımızı hem de dinimizi öğrenmektedir. Bu mekanlar aynı zamanda insanlarımızı daha da kaynaştırmakta sorumlu birer birey haline getirmektedir. Bu anlamda bu güzel hizmetlere vesile olacak olan bu kursun açılmasına katkı sağlayan başta Müftü Abdullah Demir ve Kaya ailesi olmak üzere herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kur`an Kursunun açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Abdülhamit Ergüvan, İslam`ın ilk emrinin `oku` olduğuna dikkat çekerek, "Her Müslüman`ın da bu emri okuması, öğrenmesi ve tatbik etmesi gerekir. Bunu bize sağlayacak olan alanlardan birisi de Kur`an Kurslarıdır. O halde vatandaşlarımızdan isteğim bu kurslarımıza sahip çıkmaktır" dedi.

Ayhan Kaya - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30672.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30673.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30674.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir