• DOLAR 32.523
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2493.046
  • ...
"Ailelerin tutumu çocukları sahtekârlığa yöneltebilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarın okulların yarıyıl tatiline girecek olmasıyla beraber çocuklarda karne ve tatil heyecanı oluşurken,  eğitimciler de ailelere uyarılarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, yarın başlayacak olan yarıyıl tatili nedeniyle uyarılarda bulunarak, ailelerin yanlış tutumunun çocukları sahtekârlığa, yalancılığa yönlendirebileceğini, bu nedenle baskıcı ve rencide edici davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Yarıyıl sonunda, öğrencilerin okuldaki emeğinin karşılığını alacağını belirten Memiş, başarılı ve başarısız öğrencilerin olacağını, ailelerin çocuklarına karşı davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Ailelerin baskıcı davranışının, çocukların yanlış davranışlarda bulunmasına neden olunacağını belirten Memiş, çocukların bu vesileyle sahte karne ya da sahte notlara başvurabileceğine neden olacağı uyarısında bulundu.  

Ailenin yanlış davranışı çocuklarda iki türlü sakıncaya yol açacağını ifade eden Memiş,  “Birincisi çocuklar sahtekârlığa ve yalancılığa yönlendiriliyor,  ikincisi ise aile baskısından dolayı çocuğun hem psikolojisi hem de yapısı zedelendiği için çocukta ileride bir travmaya sebep olabilir.  Bu bağlamda yaşanan travmaları da duyuyoruz. Dolayısıyla aileler bu konuda çocuklara çalışma olanağı sağlamalıdır. Çocuklar eğer iyi çalışamamışsa ikinci dönem için çocuğa telkinde bulunmaları gerekir,  Onlara şiddet ve baskı uygulanmamalıdır.” dedi.

Memiş,  “Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Çocuklarımız özeldir,  dikkat etmemiz gerekir.  Yoksa Allah korusun çocuklarımızı kaybedebiliriz.  Bu yüzden her zaman çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir.”  şeklinde konuştu.  (Yunus Sırat/ M.Sıddık Bilge - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir