• DOLAR 32.441
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.525
  • ...
`Dürüst ve inançlı nesiller yetiştirmekle sorumluyuz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin yarın sona ermesi dolayısıyla açıklamalarda bulunan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, başarı gösteren tüm öğrencilerini kutladığını belirterek, İkinci dönemde öğrencilerin daha enerjik olmalarını istedi. Ailelere de tavsiyelerde bulunan Sarı, tatilde çocukların dinlenmesine fırsat verilmesi gerektiğini, karne notları iyi de olsa kötü de olsa sevginin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun yavrularını sevmelerini gerektiğini ifade etti.

Yakup Sarı yayımladığı mesajda, “Elinden ve dilinden zarar gelmeyen, insan haklarına saygılı, kişisel mutluluğun yanında toplumun ve insanlığın refah ve mutluluğundan da sorumlu olduğuna inanan; çalışkan, dürüst, inançlı ve uzlaşma içinde yaşayan nesiller yetiştirmekle görevli ve sorumlu olduğumuzun bilincinde olmalıyız." dedi.

‘60 bin öğrencimiz karne alacak`

Yarıyıl tatilinde 60 bin öğrencinin karne alacağını ifade eden Sarı, il genelinde 4 bin 233 öğretmenin görev yaptığını, 455 eğitim kurumunda öğrenim gören yaklaşık 60 bin öğrenciye karne dağıtılacağını söyledi.

Sarı, yeterli başarıyı yakalayamayan öğrencilerin ikinci dönem daha çok çalışarak, daha fazla inanarak gerekli başarı ve hedefi yakalamaları gerektiğini ifade etti.

“Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir”

Öğrencilerin geleceğin mimarı ve teminatı olduğunu söyleyen Sarı, “Öncelikle bu dönemde başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Onlar geleceğimizin mimarı ve teminatıdır. Bütün çocuklarımızın yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine fırsat verecek ve buna teşvik edecek eğitim imkânı ve ortamını hazırlamak ve onların bundan faydalanabilmelerinin şartlarını yerine getirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.  

“Dürüst ve inançlı nesiller yetiştirmekle görevli ve sorumluyuz”

Eğitimin ürkütücü değil teşvik edici olması gerektiğine dikkat çeken Sarı, “Dünya milletleri arasında sürdürülen ekonomik, kültürel, bilimsel ve teknolojik içerikli, acımasız yarışta yerimizi ancak böyle alabiliriz. Okullarımızdaki Eğitim-Öğretim faaliyetlerini ürkütücü, engelleyici ve cezalandırıcı değil, öğrenmeyi teşvik edici ve pekiştirici yönde sürdürmeliyiz. Eğitim sistemimizin, milli bir kişilik ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip, elinden ve dilinden zarar gelmeyen, insan haklarına saygılı, kişisel mutluluğun yanında toplumun ve insanlığın refah ve mutluluğundan da sorumlu olduğuna inanan, çalışkan, dürüst, inançlı ve uzlaşma içinde yaşayan nesiller yetiştirmekle de görevli ve sorumlu olduğunun bilincinde olmalıyız." diye belirtti.

‘İkinci döneme enerjik ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz`

Yayımladığı mesajda öğrencilere de seslenen Sarı, “Sizler de bir dönem boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve kısa da olsa bir tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır. Sporda, sanatta ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, değerlerine sahip çıkan, öz güvenini kazanmış, mutlu ve huzurlu fertler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Netice ne olursa olsun hayat devam ediyor. Öğretmenleriniz ve yöneticileriniz olarak sizlerden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve ikinci döneme enerjik ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.” diye belirtti.

“Başarının tek göstergesi karne değildir”

Öğrencilerin ailelerine de tavsiyelerde bulunan Sarı, “Çocuklarınız için büyük fedakârlıklar yaptığınız bilinmektedir. Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin. Hayatta başarısını gösterebileceği, başka alanlar da olduğunu fark etmesine imkan tanıyın, farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olun. Başarının tek göstergesi karne değildir. Karne notları iyi de olsa kötü de olsa sevginizin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun yavrularınızı seveceğinizi vurgulayın.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir