• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
DAP İdaresi yeni projeler için bölgeyi geziyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Desteklediği projelerle Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasını hedefleyen DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2016 yılında uygulanmak üzere, DAP İdaresine bağlı illerde üretim ve verimliliği artırmak, istihdam sağlamak ve inovasyona dayalı projeleri desteklemek amacıyla bölge illerine ziyaretler yapıyor.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ merkez ve Palu ilçesine giden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, yetkililerle çeşitli temaslarda bulundu.

14 İlin umudu olduklarını belirten Güler, bölge il ve ilçelerine yakışır projeler için diyaloga önem verdiklerini söyledi.

Güler, Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk ve Belediye Başkanı M. Sait Dağoğlu ile bir araya geldi. Palu Belediye Başkanı M. Sait Dağoğlu’nun, Murat Nehri Sahil Kenarı ve Rekreasyon Alanı Projesi’yle ilgili destek talebini değerlendireceklerini belirten Güler, söz konusu proje alanını ve belediyeye ait seramik atölyesini gezdi.

Daha sonra, Elazığ’a giden Güler,  burada Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne bağlı Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muhterem Aydın ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ile görüştü.

Güler, ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirmede, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren diyaloglarımızda, istişareler yaparak projelerin hayata geçirilmesine vesile olduk. Yöneticiler olarak koordineli ve uyumlu çalışmanın bölgemize ekonomik kalkınma yönünde değer kazandırdığını biliyoruz. Bundan dolayı her zaman istişare ve bilgi alışverişi ile projelere hayat veriyoruz. Planlama ve koordine etme gibi bir görevimiz olduğu için köprü görevi görmek durumundayız." şeklinde konuştu.

Bugüne kadar ağırlıklı olarak uygulanan Tarım ve hayvancılık altyapısının geliştirilmesiyle ilgili desteklerinin 2016 yılında da devam edeceğini ifade eden Güler, bunun yanında her il ve ilçenin kendine özgü sosyal ve ekonomik gerçeklerinin olduğunu da göz ardı etmemek gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir