• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Dost-Der'in kitap bağışları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Dostluk eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), okullara kütüphaneler kazandırmak amacıyla yaklaşık iki ay önce başlattığı kitap toplama kampanyasını devam ettiriyor.

Eski kitapların onları okumayanlar için yeni olduğu düşüncesinden hareket edilen ve “Saklama Bağışla” sloganıyla başlatılan kitap toplanma kampanyası yoğun ilgi görürken toplanan kitaplar okullara dağıtılıyor.

Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu, Said Nursi İmam Hatip Lisesi, Ortaköy Çok Programlı Okulu, Ortaköy İmam Hatip Lisesi, Yaylı İlköğretim Okulu, Gökçe Lisesi, Gökçe İmam Hatip Lisesi’ne yaptıkları kitap bağışlarından sonra şimdi de Kabala İmam Hatip Ortaokulu, Yeşilli İmam Hatip Ortaokulu ve Yeşilli İmam Hatip lisesine kitap bağışında bulundu.

Dost-Der yetkileri, ayrıca öğrencilere dağıtılmak üzere 950 adet küçük boy sözler ve gençlik rehberi adlı kitapları da hediye etti.

Kampanya kapsamında toplanan kitapları okullara dağıtmaya devam edeceklerini aktaran Kampanya Koordinatörü Hüseyin Arasan, kendilerine kitap yardımında bulunanlara teşekkür etti. Arasan, “Malumunuz bölgemiz şuan tam bir yangın yeri. Bunun asıl sebebi cehaletten başka bir şey değildir. Özellikle çocuklar ve öğrenciler çok zor bir süreçten geçiyorlar. Öğrencilerimizin bilinçlenmesi adına ‘Saklama Bağışla’ sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattık.  Kısa sürede topladığımız binlerce kitabı okullarımıza ve öğrencilerimize ulaştırdık. Bu konuda bize destek olan herkese bir kez daha sizin aracılılığınızla teşekkür ediyorum. Mardin’deki tüm öğrencilere kitap ulaştırıncaya kadar ve okullarımızın kütüphane eksikliğini giderinceye kadar bu kampanyamızı devam ettirmek niyetindeyiz. Eski kitaplar onları okumayanlar için yenidir. Eski kitapları bulunan kardeşlerimizin kitaplarını bize göndermelerini istirham ediyoruz. Topluma faydalı bireyler yetişmesi adına herkesi kampanyaya destek olmaya davet ediyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir