• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da 'Başkanlık sistemi' konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Birlik Vakfı ve Genç Birlik Batman Şubesi tarafından “Başkanlık Sistemi” konulu bir konferans düzenlendi.

Özel bir otelde düzenlenen konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, Başkanlık Sistemini anlattı.

Başkanlık sisteminin Türkiye için bir zorunluluk olduğunu savunan Uçar, “Her başkanlık sözü edildiğinde muhalefet, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede bir imparatorluk kurmaya çalışıyor’ diyerek olayı hep şahsa ve kişiye indirgemiştir. Oysa Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada ise ‘Ben bir faniyim, bugün varım, yarın yokum’ demiştir. Biz başkanlık sistemini sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya AK Parti istedi diye istemiyoruz. Başkanlık sistemini, biz ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarıp 2071’lere kadar götürecek sistemden söz ediyoruz ve onun için başkanlık sistemini istiyoruz.” dedi.

AK Parti’nin tek başına iktidar olmasına rağmen bir anayasa değişikliğine gidemediğini dile getiren Uçar, “AK Parti bugün 317 milletvekiliyle iktidardır ama muhalefet partilerine anayasa değişikliği için gidip destek istediği halde hiç kimse yanaşmıyor veya kamuoyunda yanaşır gibi görünüp, ikiyüzlülük yapmaya çalışıyor. Bu da ülkenin geleceği açısından iyi noktada olmadığımızı gösteriyor. Parlamenter sistemin artık Türkiye’de çözüm üretebileceğine olan inancın kaybından dolayı biz başkanlık sisteminin zorunlu olduğunu dile getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında diğer ülkelerdeki başkanlık sisteminden de bahseden Uçar, ardından çözüm süreci ve bölgede cereyan eden olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye’de kaos ortamı yaratılmak istendiğini belirten Uçar, küresel güçlerin, bölgede ve Türkiye’de birçok grubu harekete geçirdiğini söyledi.

Çözüm süreci ile belli bir aşamaya gelindiğini belirten Uçar, “Ama o çözüm sürecinde birileri sırf kaos oluşsun diye çözüm süreci adı altında silahlanma gayreti içerisine girdi. Şehir yapılanmaları oluşturuldu, şehirlerde sorgulayan ekipler oluştu ve silahlı güçler oluştu. Sonuç 7 Haziran seçimlerinin ardından bölgemizde yaşanan olaylar gözler önündedir.” diye konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir