• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Rus askerleri Kamışlı`da` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın, Esad yönetimi ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD kontrolündeki Kamışlı ilçesine 100 asker gönderdiği öne sürüldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, dün sabah yüz Rus askerinin Suriye'ye ait askeri uçakla Kamışlı havaalanına geldiği belirtildi.

Açıklamaya göre, askerler buradan, PYD ve Esad güçlerinin koruması altında Kamışlı'nın güneyinde Terteb Tepesi'ndeki 154. Alay'a götürüldü. Rus askerlerinin PYD kontrolündeki alanlarda değil, rejimin hakimiyetindeki bölgelerde konuşlandırılması bekleniyor.

Radar, anti-radar sistemleri ve topçu taburlarının bulunduğu 154. Alay, Esad rejimi kontrolündeki Kamışlı havaalanını koruyor.

Rus uçakları halihazırda Hımeymim hava üssünde konuşlu. Kamışlı havaalanında ise henüz Rus hava unsurlarının bulunmadığı biliniyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü (SOHR), önceki gün bölgedeki aktivistlere dayandırarak yaptığı açıklamada Rus askerleri ve mühendislerden oluşan teknik ekibin Kamışlı kentindeki uluslararası havaalanına vardığını bildirdi. SOHR`ın açıklamasına göre, Rus yetkililer savunmayı arttırma ve havaalanının Rus savaş uçakları ve kargo jetlerinin kullanabileceği şekilde genişletilmesi için gerekli hazırlıklar üzerinde çalıştı.

TÜRKİYE: RUS ASKERLERİ DAHA ÖNCE DE GELMİŞTİ

Öte yandan Türkiye istihbarat kaynakları, Türkiye sınırına yakın Kamışlı`ya Rus askerlerinin geldiğini doğruladı. İstihbarat kaynakları, Rus askerleri getiren uçağın radar izinin Türk radarlarınca da tespit edildiğini söyledi.

Aynı kaynaklar, Kamışlı`ya ne kadar Rus askerinin geldiğine dair ise net bir bilgiye sahip olunmadığını belirtti. Önceki günkü sevkiyatın ilk olmadığını belirten aynı kaynaklar “Yerel kaynaklardan toplanan istihbaratlar doğrultusunda, Rus askerlerinin daha önce bölgeye geldiklerinde sahada istihbarat çalışması yaptıklarına dair bilgi almıştık” dedi.

İstihbarat birimleri, geçmişte Rus askerlerin Kamışlı`da PYD`nin değil, Esad rejiminin hakim olduğu sahalarda görüldüğünü de belirttiler. İstihbarat kaynakları, Kamışlı`da şu an için Rus hava unsurlarının bulunduğuna dair bir bilgiye sahip olmadıklarını da ifade ettiler.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir