• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aydın Doğan 8 yıl hapis istemiyle yargılanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve kızı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner'in birlikte yargılandığı "kağıt davası"ndaki beraati "usulden" bozma kararını değiştirmedi.

Genel Kurul, Yargıtay Başsavcılığı'nın dosyanın karara bağlanması yönündeki itirazını reddetti. Yargıtay, "kağıt davası"nda İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararını, "usulden" bozmuştu. Böylelikle Doğan'ın kızı ve diğer iki şirket yöneticisi ile birlikte yeniden 8 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanması gündeme gelmişti.

YENİDEN YARGILANACAK
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ceza Genel Kurulu'nun bu kararının kaldırılması için itirazda bulunmuştu. Genel Kurul, bu itirazı önceki günkü oturumunda ele aldı ve başsavcılığın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararlarına karşı itiraz hakkı bulunmadığı gerekçesiyle itirazı reddetti. Genel Kurul'un bu kararı, Aydın Doğan ve diğer sanıkların İstanbul 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl 6'şar aydan 8 yıl 9'ar aya kadar yargılanmaları anlamına geliyor. Ancak uzun süredir devam eden davanın önümüzdeki aylarda zaman aşımından düşmesi de söz konusu.
Kaynak : Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir