• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneydoğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kahramanmaraş, Sinop, Giresun, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop, Giresun, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ile 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğuda güney ve güneybatı, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Buzlanma ve don olayı uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Bilecik, öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Kahramanmaraş çevreleri yağışlı.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya, gece saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman ile zamanla bölgenin batısı ve gece saatlerinde Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 1/7

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -4/2

İzmir:   Sağanak yağışlı 3/10

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 3/14

Diyarbakır: Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu -3/7

Batman: Parçalı ve çok bulutlu -2/7

Van: Parçalı ve çok bulutlu -6/2  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir