• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 22 Aralık 2011 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Olay Gazetesi: "Küresel Ortamda Rekabet Gücünüzü Artırmanız Lazım"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Büyümek için bugünkü küresel ortamda rekabet gücünüzü artırmanız lazım. Bilgi ve iletişim teknolojileri bunun olmazsa olmazı. Diğer taraftan sosyal anlamda da bunu çok önemsiyoruz" dedi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Genç Çilek Kenti Olacak
Genç İlçesi`nde 2011 yılında deneme üretim olarak 50 bin çilek tohumu ekimi yapılırken, 2012 yılında bu sayının 200 bine çıkarılması hedefleniyor.

Genç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın desteğiyle ilçede çilek ve kuru fasulye ekimine başlandı. 2011 yılı içerisinde uygulamaya konulan proje ile Genç İlçesi`nin 12 köyünde 25 çiftçiye sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Sezon sonunda toplanan ürünlerde verim elde edilirken, çiftçiler, tohumun iyi olduğunu ve fasulyenin çok lezzetli olduğunu söylediler.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Trafik Denetiminde Yeni Düzenleme
İçişleri Bakanlığı yayımladığı yönerge ile trafik denetimi kurallarını değiştirdi. Sürücüler artık araçtan inmeyecek.

Trafik denetimlerini yapan polislere yeni kriterler getirildi. Buna göre polisler, "Nerelisin? Ne iş yapıyorsun? Nereye gidiyorsun?" gibi sorular yöneltemeyecek.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in onayı ile yürürlüğe giren "Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Yönerge", 81 il emniyet müdürlüğü ve jandarma birimine gönderildi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Genç`te Hırsızlık İddiasıyla 3 Kişi Tutuklandı Bingöl`ün Genç ilçesinde, son 3 ayda 10 hırsızlık olayına karıştıkları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir