• DOLAR 32.433
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2486.955
  • ...
`Göçmenler ekonomik geleceğimiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Foruma katılan Dünya Ekonomik Forumu Başkanı ve Kurucusu Klaus Schwab, bir konuşma yaptı.  Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise, Suriye`den ülkeye kabul edilen göçmenleri ülke ekonomisinin geleceği olarak gördüğünü söyledi.

Özel oturumda konuşan Trudeau, “Sığınmacılar ülkemize geldiğinde biz onları yeni Kanadalılar ve ülkemizin ekonomisinin geleceği olarak kabul ettik. Çeşitlilik yatırımların motor gücüdür; yaratıcılığı artırır ve dünyamızı zenginleştirir” ifadelerini kullandı.

İklim değişikliğine ilişkin adımların ekonomik büyümeye zarar vermeden atılabileceğinin altını çizen Trudeau, “Önümüzdeki endüstri devrimi ile emin olduğum tek şey tüm dünyaya devasa bir değişim getireceğidir” dedi.

Bazı politikacıların günümüzde ekonomik istikrar için kemer sıkma tedbirlerine başvurmayı seçtiğini belirten Trudeau, bunun yerine ülkelerin halkına ve altyapıya yatırım yapmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. "Dördüncü Sanayi Devrimi" başlığı altında sığınmacı krizinden, iklim değişikliğine, eşitsizlikten teknoloji ve ekonomiye dair pek çok küresel sorununun ele alınacağı foruma 100'den fazla ülkeden 40'ın üzerinde devlet ve hükümet başkanı ile bin 500'den fazla iş adamı olmak üzere 2 bin 500'ün üzerinde kişi katıldı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir