• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriye muhalefeti rejimle müzakere heyetinin başkanını seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komisyonu'nun başkanı Riyad Hicab, 25 Ocak'ta Beşşar Esed rejimiyle Cenevre'de yapılması planlanan müzakere heyetinin başkanı olarak Tuğgeneral Esad ez-Zabi'nin belirlendiğini açıkladı.

Komisyon kaynaklarından alınan bilgilere göre, müzakerelerdeki temsilcileri belirlemek için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da toplanan komisyon, rejim ordusunda pilot olarak görev yapan ve daha sonra muhaliflerin saflarına katılan Tuğgeneral Esad ez-Zabi'yi heyet başkanı olarak seçti. Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra'yı yardımcısı ve rejime karşı savaşan İslam Ordusu Siyasi Koordinatörü Muhammed Alluş'u ise baş müzakereci olarak atadı.

Riyad'da basın toplantısı düzenleyen Hicab, Rusya'nın Suriyeli muhalif bazı isimlerin temsilci heyetine katılması için yapılan dayatma ve baskılara işaret ederek, üçüncü tarafın mudahil olması durumunda muhaliflerin müzakerelerden çekileceğini kaydetti

Hicab ayrıca, müzakereler başlamadan önce hava saldırılarının durdurulması ve ablukanın kaldırılması gibi adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir