• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Silopililer mağduriyetlerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi ilçesi Barbaros Mahallesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından yıkılmış evlerine dönen vatandaşlar, mağduriyetlerini anlattılar.

Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalıp başka mahallelerdeki akrabalarının yanına sığınan mağdurlardan Ahmet Kaplan, perişan olduklarını ve artık evlerinde kalamayacaklarını söyledi.

6 çocuk babası Kaplan; “2 bin 200 liraya bir dolap almıştım. Bu evimizdir, bu da 180 ekran plazma televizyonumuzdur. Yani ben bu yaşa kadar geldim ve sadece bunu yapabildim başımıza bu olay geldi. Burası da yandı kül oldu. Şimdi biz de dışarıda kalmışız. 18 tane küçükbaş hayvanımızı yanımızda Barbaros Mahallesine getirmiştik. Onlar da orada açlıktan öldüler. Bizim de eşyalarımızın hepsi yandı, çok mağdur durumdayız, hiçbir şeyimiz kalmamıştır. Bundan sonra biz huzur istiyoruz, barış istiyoruz. Bundan sonra hiç kimse ölmesin.” dedi.

“Bu ne zamana kadar devam edecek yeter” diye tepki gösteren Kaplan, “Bundan sonra barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, aynı vatanda yaşamak istiyoruz. Aynı okula gitmek istiyoruz. Baksanıza ne okul görebiliyoruz ne de bir şey. Biz cahil kalmışız, çocuklarımız da bizim gibi cahil kalacak. Bu ne zamana kadar devam edecek yeter bu başımıza gelenler. Daha ne kadar yaşayacağız bunları?” diye konuştu.

Aynı evde yaşayan kız kardeşi Hacera Kaplan ders çalışma odasının ve kitaplarının yandığını belirterek üniversite sınavına nasıl gireceğini söyledi.

Hüseyin Kaplan da şöyle konuştu: “Ben üniversite sınavına girmek için çalışıyordum ama gördüğünüz gibi evlerimiz yandı. Bir aydır çalışmalarımı istesem de yapamıyorum. Ne söyleyeceğimize dilimiz varmıyor. Gördüğünüz gibi ne çalışma imkânımız oldu ne de çalışabiliyoruz. Gördüğünüz gibi şu an kül oldu kitaplarımız. Artık onları nasıl alacağımızı bilmiyorum. Bu tür olayların olmasını istemiyoruz. Artık üniversitelere gitmek ve okumak istiyoruz.”

Öte yandan PKK`lilerin yoğun bir şekilde kullandıkları Barbaros Mahallesinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda evin ve caminin zarar gördüğü gözlendi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir