• DOLAR 32.575
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2413.671
  • ...
Arap Baharı israil Ekonomisini Vuruyor.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
israil maliye bakanı Yuval Steinitz 2012 yılının isral için zor bir yıl olacağını bu nedenle hükümetin ek bir tedbir almasını tavsiye etti.
 
Araştırmalara göre israilde faaliyet gösteren sanayi şirketlerinin yüzde 34`ü israil dışına çıkmayı planlıyor. Ekonomist Matanis Şahade, Arap Baharı`nın israildeki yabancı yatırımcıları ürküttüğünü ve bunların çoğununun ülke dışına çıktığını söyledi.
Ayrıca Arap Baharı isral ile Arap ülkeleri arasındaki ticareti durma noktasına getirdi.
 
Ekonomik analistler sanayi üretiminin dışarıya çıkmasının işsizliği arttıracağını ifade ediyorlar. Nitekim bunun ilk sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Geçen yıl 39 bin iş başurusuna karşılık ancak 31 bin iş arzıyla cevap verilebildi. Bu da işsizlik oranının büyüklüğünü açıkça ortaya koyuyor.
 
Üretim ve Geliştirme Derneği Başkanı Yusuf Avade, israil ekonomisi ihracata dayalıdır. Avrupa`daki ekonomik kriz ile Arap Baharı israil ekonomisini olumsuz yönde etkiledi.
 
Avade, "israilde iki milyon müslüman arap var. İşsizlik sorununun ortaya çıkmasıyla Arap gençlerinin işlerini kaybetme ihtimali söz konusudur. Bu da Arap Baharı`nı israile taşıyabilme riskini arttırıyor. Böylece ekonomik krizin siyasi krize dönüşme potansiyelini gözardı etmemek gerekir" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir