• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ebu Merzuk, Siyasi İkiyüzlülüğü ve İlkesizliği Eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, siyasi ikiyüzlülüğün ve ilkesizliğin Gazze Şeridi halkının sıkıntı altında yaşamaya devam etmesinin başlıca nedeni olduğunu söyledi.

Ebu Merzuk, dün (19 Ocak Salı) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında yaptığı değerlendirmede, uzlaşı anlaşması maddelerinin neden uygulanmadığını sordu.

İşgal güçleriyle yapılan güvenlik işbirliği ve demokrasinin diri diri gömülmesi karşısında sessiz kalanların gerçeğin tamamını ve kimin uzlaşı isteyip kimin istemediğini bildiklerini ifade eden Ebu Merzuk, söz konusu kişilerin her şeyi bilmelerine rağmen cezalandırılmaktan ve ödeneklerinin kesilmesinden korktukları için sustuklarını belirtti.

"Gazze Şeridi'ndeki sorunlardan bahsederken çözümün parçası olmak istemiyorsunuz. Taraflardan birinin diğerini suçlamasına yardımcı oluyorsunuz" diyen Ebu Merzuk, söz konusu kişilerin çifte standart uyguladıkları halde kendilerini masum göstermeye çalıştıklarını bildirdi.

Ebu Merzuk, Gazze Şeridi'nin ilkelere bağlı kalmanın, haklardan taviz vermemenin ve direnişe destek olmanın bedelini ödediğini, "Biz de başkaları gibi satsaydık satın alacaklardı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir