• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Sur halkına 3 TIR yardım daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İslami STK`ları tarafından başlatılan “Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyası kapsamında, İstanbul`un Sultangazi ilçesinde bulunan Milli Eğitim Müdürü, Kaymakam, İmam hatipliler, eğitim camiaları ve İslami STK`lar tarafından Diyarbakır`a gönderilen yardımlar, dağıtılmak üzere İslami STK`lara teslim edildi.

Sur halkına gönderilen 3 TIR yardımın içerisinde 2 bin koli gıda, 7 bin koli battaniye ve giyim yer alırken, Sur ilçesinde yasak boyunca yapılan yardımlar 20 TIR`ı buldu.

Diyarbakır Sivil Toplum Kuruluşları adına yardım ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, “Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım" kampanyası kapsamında, yola çıktıklarını belirterek Türkiye`nin çeşitli yerlerinden kendilerine destek çıkan herkese şükranlarını sunduklarını dile getirdi.

“Mağdur olan halk gerçekten ciddi sıkıntılar yaşıyor”

İstanbul Sultangazi ilçesinin Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamı, İmam hatiplileri, eğitim camiaları ve İslami STK`ları tarafından kendilerine yardımlar gönderildiğini söyleyen Memiş, “Sur`daki kardeşlerimizin sesini duyarak, yardımlarını esirgemediler. Bu yüzden Sultangazi halkına, esnafına, STK`larına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Gerçekten Sur`da hendek ve barikat siyasetinden mağdur olan halk gerçekten ciddi sıkıntılar yaşıyor.” dedi.

Memiş, “Mağdur olan dindar Kürt halkı şu anda ciddi yoksullukla ve barınma gibi ciddi sıkıntıları yaşıyor. Bu bağlamda İslam kardeşliği ve hukuku çerçevesinde davranan batıdaki kardeşlerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Rabbim inşallah bu yardımlarını, hayırlarını artırır ve bundan sonra da yine bölgemizdeki mağdur olan ailelere yönelik yardımlar noktasında da bu kardeşlerimiz gibi Sultangazi`deki kardeşlerimiz gibi diğer kardeşlerimizi de duyarlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır İslami STK`larının yaptığı çağrının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Memiş, bu çağrıyla şu anda hem devlet yetkililerinin hem de bürokrasi çalışanlarının hızlı bir şekilde eyleme geçtiklerini kaydetti.

Memiş son olarak, “Bu kampanya ile halka yönelik çalışmalar hızlandırıldı. Dolayısıyla Diyarbakır İslami STK`larının yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da tüm İslami kesimlere teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını artırsın inşallah.” açıklamalarında bulundu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir