• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde nöbetçi doktor sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde mesai saatleri dışında özellikle gece saatlerinde acil bölümünde hastalara sadece bir nöbetçi doktorun bakması nedeniyle acil önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Gelen hastalara sadece bir doktorun bakmasından dolayı saatlerce sıra beklediklerini belirten hasta yakınlarından Arif Yılmaz, “Biz gece 3 yaşındaki çocuğumuzu yüksek ateşi kusma ve ishal şikayetiyle Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil polikliniğine getirdik. Acilin önü oldukça kalabalıktı. Bütün gelen hastalara sadece bir nöbetçi doktor bakıyordu. 1 milyonluk nüfusu olan ve tek çocuk hastanesi olan bir hastanenin acilin sadece bir nöbetçi doktorun bulunması bizleri mağdur ediyor. Dün akşam saat 19.00 sıralarında hastaneye geldik. Muayene sırası ancak bize saat 20.30 civarında geldi. Yani yaklaşık bir buçuk saat muayene sırası bekledik. Hastane durumu içler acısı bir durumda. Yetkililer derhal duruma müdahale etmesi lazım. Bir doktor yetersiz en az 3 doktorun olması gerekir.” diyerek yetkililere seslendi.

Kadın Doğum Acil polikliniğinde yine sadece bir nöbetçi doktorun bulunmasının da yetersiz geldiği bildirilirken, sıra bekleyen gebe bayanların oldukça sıkıntı çektiği öğrenildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir