• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Karakuş: Mardin`e bölge hastanesi kazandıracağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Tunga Barçın`dan boşalan Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fuat Karakuş atandı. Mardin`e gelen Karakuş, görevine başladı

24. Dönem Kilis Milletvekili olarak TBMM`de görev yapmış olan Karakuş, görevine başladığı ilk günde Mardin Devlet Hastanesi ile Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`nde incelemelerde bulunan Op. Dr. Karakuş, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak`a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti`ni ziyaret etti.

Mardin İl Sağlık Müdür yardımcısı Mustafa Aydın ile birlikte Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti`ni ziyaret eden OP. Dr. Fuat Karakuş, Cemiyet Başkanı Abdulkadir Üründü ile Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş tarafından karşılandı.

Mardin`e ve Mardinlilere sonradan hayırla yad edilecek güzel hizmetlerde bulunmak üzere göreve geldiğini kaydeden Karakuş, “Sağlık Bakanımız Sayın Müezzinoğlu`nun teklifiyle şahsımıza verilen görevi layıkıyla yapmak ve şehirden ayrıldıktan sonra arkamdan hayırla yad edilecek güzel ve kalıcı hizmetle anılmak üzere buradayım. Göreve başladığım bu ilk günde; Mardin Devlet hastanesi ile Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanelerini ziyaret ettim. Her iki hastanemizin idarecileriyle görüştük, sunulan sağlık hizmetleri ve yapılması gerekecek yeni çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Mardin, kadim kültürü ve barış içerisindeki birlikte yaşamı, sahip olduğu medeniyetiyle Dünya'ya model olmayı başarmış güzel bir şehirdir. Bu güzel şehre hayırlı hizmetlerde bulunmak temel hedefimizdir. Mardin`de sağlık alanındaki ilk önceliğimiz elbette ki hizmet sunumu ve kalitesini bulunduğu noktadan daha iyi noktalara taşımaktır. Bunun yanında; başta eksikliği hissedilen yanık ünitesi ile diğer alanlardaki eksikleri gidermek olacak. Uzun vadede ise çok daha kapsamlı ve bir bölge hastanesi ile ihtiyaca tam anlamıyla cevap verebilecek modern bir Kadın Doğum ve Çocuk hastanesini Mardin`e kazandırmak olacaktır.” diye konuştu.

İşinin zor olduğunun farkında olduğunu ancak bu zorlukları başta sağlık çalışanları ve Mardinlilerin desteğiyle aşacağına inandığını kaydeden Karakuş, “Mardin`de başlamış olduğumuz bu görevi kesinlikle bir makam olarak görmüyorum. Burada bulunmamın yegâne sebebi önce inandığım davama, insanlığa ve dolayısıyla da Mardinlilere hayırlı hizmet bulunmaktır. Hedeflediğimiz hizmetleri yerine getirmek için sağlık çalışanları ve idarecilerimizin, yöneticilerimizin, Milletvekillerimizin desteğine ihtiyacımız vardır. Öyle sanıyorum ki, bunu hep birlikte başaracak ve Mardin`imizi kalıcı ve güzel hizmetlerin sunulduğu bir şehir haline getireceğiz.” şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir