• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Çocuk Hastanesindeki yatak uygulamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde bulunan Çocuk Hastalıkları Hastanesinde aynı yatakta birden fazla bebeğin tedavi görmesi hasta yakınların tepkisine neden oluyor. Hasta yakınları, yetkililere bu duruma bir çözümün getirilmesi çağrısında bulundu.

Bir yaşındaki çocuğunun 15 Ocak gecesi bağırsak enfeksiyonuna bağlı şiddetli kusma ve ishal şikâyetiyle fenalaştığını ve hastaneye kaldırdıklarını belirten Mehmet Sıdık Bilge, aynı günün sabahında Yenişehir ilçesi Dağkapı civarında bulunan Çocuk Hastalıkları Hastanesine çocuğunun yatışının gerçekleştiğini söyledi.

Çocuğunun hastanede 3 gün boyunca aynı yatakta başka bir çocukla birlikte tedavi edildiğini söyleyen Bilge, hastane şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

İşlemlerin ardından çocuğunun yatırıldığı odaya gittiğini aktaran Baba Bilge, “Her yatakta iki hastanın yattığını gördüm. Şaşırdım, hemşireye bu uygulamanın nedenini sorunca, çok normal bir durummuş gibi karşıladı. Daha fazla şaşırdım. Benim sigortam vardı, özel bir hastaneye de götürebilirdim. Ancak, devlet daha sağlıklı ve daha güvenli olanaklar sunar halkına diye düşündüm. Ama nerde? Merak ediyorum, bu uygulamayı normal karşılayan hastane yetkilileri ya da politikacılar çocuklarının aynı yatakta başka çocuklarla beraber tedavi olmalarını kabul eder mi?” dedi.

Bilge, “Belki benim çocuğumda ya da başka bir çocukta salgın bir hastalık vardır. Neye dayanarak, çocukları aynı yatakta yatırıyorlar. Maalesef, bazı yataklarda 3 çocuğun bile yatırıldığını gördüm. Madem yataklar büyük o halde çocukların boylarına göre yataklar yapılsın. Devletin elinde imkânlar vardır. Devlet o kadar aciz midir ki? Korkarım, acizdir. Bir de dikkat edilirse, domuz gribi tarzında salgın hastalıkların yayıldığına şahit oluyoruz. Böyle bir süreçte, çocukların aynı yataklarda tedavi edilmesi ne kadar doğru olabilir? Devletin bu konuda hastane şartların iyileştirmesi gerekir.” diye konuştu.

Bilge şöyle konuştu:  “Bir skandal da refakatçi sıkıntısıdır. Bir yaşındaki çocuğa kim bakacak? Elbette ki annesi ya da teyzesi bakacak. Peki, soruyorum, günlerce hastanede çocuğuna bakmak zorunda kalan refakatçilere uzanıp dinlenecek bir yer tahsis edilmeyen bu hastanede çocukların annesi ya da teyzesinin durumu ne olacak. Neticede bunlar hasta olmasa da insandırlar. Dinlenmeye de ihtiyaçları vardır. Ancak gel gör ki, çocuk hastanesinde refakatçilere ait özel bir yeri bırakın, dinlenecek ve oturacak bir yer dahi bulamadık. (Yunus Sırat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir